Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Umiješan u aferu "Offside"

“To je bio rat”: U Makarskoj izrešetana kuća nogometaša Dine Lalića

lalic kuca

“Kriminalističko istraživanje u svezi s navedenim događajem je u toku, a po dovršenoj istrazi izvijestit ćemo javnost”, kažu iz policije

U noći s ponedjeljka 11. ožujka na utorak 12. marta te u noći s utorka na srijedu 13. marta neko je iz poluautomatske puške pucao na kuću u Makarskoj.

Kako javlja Slobodna Dalmacija, kuća je u vlasništvu 44-godišnjeg Dina Lalića i njegova oca, nekadašnjeg golmana slovenskih nogometnih klubova Triglav, Rudar i Primorje te mlade slovenske reprezentacije.

“Kriminalističko istraživanje u svezi s navedenim događajem je u toku, a po dovršenoj istrazi izvijestit ćemo javnost”, kažu iz policije.

“Da jesam li čuo pucnjavu?! To je bio rat, i sigurno se nije pucalo iz pištolja, već iz nečega jačega, možda snajpera ili kalašnjikova, ali je bila pojedinačna paljba, a ne rafalna. Vidite i sami, mecima su probijene grilje, stakla, namještaj i štokovi od vrata. Prvu večer pucalo se oko jedan sat iza ponoći kada je ispaljeno šest do sedam hitaca, a drugu večer oko 2.30 sati i to 12 do 13 metaka. Pucali su iz šume udaljene niti pet metara od kuće odakle je policija pokupila čahure i “češljala” teren”, kaže jedan od komšija.

Afera Offside

Lalić je široj javnosti poznat od prije devet godina kada je punio stupce crne hronike zbog sudjelovanja u aferi “Offside”, akciji policije i USKOK-a koji su istražili namještanje rezultata utakmica i ostvarivanja ilegalne zarade na kladionicama, a u sklopu koje su optuženi nogometaši i sportski djelatnici klubova Croatia Sesveta, Varteksa i Međimurja.

Riječ je bila o optužbama za namještanje osam prvoligaških utakmica i četiri pokušaja namještanja, kao i za primanje mita, a USKOK je od sportskih djelatnika tražio povrat 207 hiljada eura.

U akciji je policija u suradnji s njemačkim kolegama uhitila 22 osumnjičenika, među kojima i Laliča koji je lanac organizirao s bivšim trenerom iz Dinamove omladinske škole Vinkom Šakom te igračem slovenskih klubova Admirom Suljićem pa je trojac u nagodbi s USKOK-om pristao na godinu i pol dana zatvora, a državi su vratili i oko milion eura koje su zaradili kladeći se na namještene utakmice. Cijena za namještenu utakmicu kretala se između 150.000 i 300.000 eura.