Italijanski mediji

Torino ozbiljno zainteresovan za bh. nogometaša

krunic

U dresu reprezentacije BiH upisao je 13 nastupa iz jedan pogodak

Torino je, kako javljaju italijanski medije, veoma ozbiljan u namjeri da dovede bh. fudbalera Radeta Krunića iz Milana, pa je stoga već i stupio u kontakt s njegovim agentom Sergiom Bertijem, prenosi Anadolu Agency (AA).

Mediji tvrde da je Torino izuzetno zainteresovan za bivšeg igrača Empolija, koji je na San Siro stigao tek prošlog ljeta. Reprezentativac Bosne i Hercegovine u početku se borio da dođe do mjesta u prvom timu, a taman kada se približio tom cilju u februaru ga je zadesila nezgodna povreda, lom stopala. Naravno, prinudnu pauzu u Seriji A izazvanu pandemijom koronavirusa iskoristio je kako bi se oporavio, tako da je 25-godišnji veznjak spreman da proba ponovo izboriti mjesto u timu “rossonera“.

Krunić je impresionirao u Empoliju prošle sezone što je dovelo do transfera u Milan vrijednog osam miliona eura. Prethodno je igrao za Sutjesku iz Foče, Donji Srem, Veronu i Borac iz Čačka. Za Milan je ove sezone odigrao 11 takmičarskih utakmica. U dresu reprezentacije BiH upisao je 13 nastupa iz jedan pogodak.