Vahid Jusufović

Direktor UKC-a Tuzla nakon negodovanja građana poništio konkurs za prijem radnika

mustedanagic nesreca (1)

Jusufović ističe da mu je žao kandidata koji su trebali biti primljeni i koji će sada ispaštati ni krivi ni dužni

Nakon brojnih negodovanja građana u vezi sa objavljenom listom uspješnih kandidata na mjesto ‘Medicinska sestra – tehničar, općeg smjera’ po kojoj je u radni odnos trebalo biti primljeno 35 novih uposlenika danas je direktor UKC-a Tuzla Vahid Jusufović poništio čitav konkurs.

Podsjetimo, građani su bili ogorčeni zbog činjenice da se među najuspješnijim kandidatima našao i Amar Mustedanagić koji je ranije bio osuđivan, a krajem prošle godine učestvovao je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Tuzli, a u kojoj je smrtno stradao Ismar Subašić (22).

“Čim je sve došlo do mog stola bez imalo razmišljanja sam odlučio da poništim čitav konkrus. Sinoć sam dobio informaciju o čemu se radi i nije bilo dileme. Jednostavno jedna takva osoba ne može doći da radi u jednu ovakvu renomiranu Zdravstvenu ustanovu kakva je Univerzitetsko klinički centar u Tuzli i tu je tačka.

Da je u konkursnoj proceduri traženo da se dostavi potvrda da niste krivično odgovarali ili se protiv vas ne vodi krivični postupak do ovogda nebi ni došlo. Međutim to nije bilo ni predviđeno, što neće biti slučaj ubuduće. To sve sve nekako provuklo do današnjeg dana. Ali postoji posljednja instanca gdje direktor sa liste kandidata uzima uspješne kandidate nažalost među njima i kandidat koji po meni morlano ne može raditi u ustanovi našeg nivoa’ kazao je za Tuzlanski.ba direktor UKC-a Tuzla Vahid Jusufović.

Jusufović kaže da je išta drugo uradio osim poništenja čitavog konkursa napravio bi prekršaj. Također ističe da mu je žao kandidata koji su trebali biti primljeni i koji će sada ispaštati ni krivi ni dužni.

‘Po meni jedino ispravno rješenje je bilo da se poništi ovaj konkrus i raspiše novi. Moram da kažam da mi je zaista jako žao kandidata koji su prema svim parametrima bili jako dobri i koji će da ispaštaju zbog svega. Jako cijenim i mišljenje javnosti, ja moram poštovati ono što zakon kaže. Lično ću da tražim da se u narednim konkursnim procedurama obavezno uvrsti da kandidati moraju dostaviti određana dokumenta kako se ovako nešto nebi ponovilo’ – zaključio je Jusufović.