Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Treće pretkolo Lige prvaka: Oprostili se Shakhtar Donetsk, Olympiakos, Anderlecht…

20160803_2_18408451_12999627_Web

Diljem Evrope u srijedu navečer su se igrale preostale uzvratne utakmice 3. pretkola Lige prvaka nakon kojih su plasman u naredni krug, između ostalih, izborili FC Copenhagen, Steaua Bucuresti, Ajax, Monaco i Celtic, javlja Anadolu Agency (AA).

FC Copenhagen je nakon 1:1 u prvoj utakmici večeras na Telia Parkenu u Kopenhagenu savladao rumunsku Astru sa 3:0 te se plasirao dalje.

Ekipa Steaua Bucuresti je nakon 1:1 u prvom meču večeras na stadionu Arena Naţională u Bukureštu bila bolja od Sparte iz Praga sa 2:0, što joj je bilo dovoljno za plasman u naredni krug takmičenja.

Hapoel Beer Sheva je večeras na stadionu Arthur Vasermil u Beer Shevi savladao grčki Olympiakos Piraeus sa 1:0 te se plasirao dalje, jer je prvi meč završen bez golova.

Grčki PAOK je nakon 1:1 u prvom meču u gostima večeras poražen na stadionu Toumbas u Solunu sa 2:1 od ekipe Ajaxa koja je tako izborila plasman dalje.

Ekipa Salzburga je na Red Bull Areni u Wals-Siezenheimu savladala albanskog predstavnika Partizani sa 2:0 te se plasirala dalje, jer je austrijska ekipa i u prvom meču u Albaniji bila bolja sa 1:0.

Belgijski predstavnik Anderlecht je nakon 2:2 u prvoj utakmici večeras na stadionu Constant Vanden Stock u Briselu poražen sa 2:0 od ekipe FK Rostov koja je tako prošla dalje.

Celtic je na Celtic Parku u Glasgowu savladao FC Astanu sa 2:1 te izborio plasman u naredni krug jer je u prvoj utakmici rezultat bio 1:1.

Poljska Legia je nakon pobjede od 1:0 u prvom meču večeras na Pepsi Areni u Varšavi igrala neriješeno bez golova protiv ekipe Trencina čime se plasirala u naredni krug takmičenja.

Monaco je nakon poraza od 1:2 u prvom meču u Istanbulu večeras na stadionu Louis II. u Monacu savladao turski Fenerbahče sa 3:1 te se plasirao dalje.

Švicarski predstavnik Young Boys je nakon poraza od 2:0 u prvom meču večeras istim rezultatom na stadionu De Suisse u Bernu upisao pobjedu protiv Shakhtar Donetska, nakon čega su se igrali produžeci. Pošto u produžecima nije bilo golova prešlo se na izvođenje jedanaesteraca, gdje je švicarska ekipa bila bolja sa ukupnih 4:2 te se plasirala u naredni krug ovog evropskog takmičenja.