Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tomislav ivković

Trener Želje zamolio navijače da ne pjevaju “onu pjesmu od Dine Merlina”

Tomislav Ivkovic, trener Sarajeva slavi remi
04.10.2021., Gradski stadion, Banjaluka (BiH) – Borac i Zeljeznicar su podijelili bodove u nogometnom derbiju 12. kola m:tel Premijer lige BiH rezultatom 1:1. Zeljeznicar je poveo u 33. minuti golom Petra Boje, a izjednacio je kapetan Borca Stojan Vranjes u 45 minuti prvog poluvremena. Utakmici su nazocili Vico Zeljkovic, predsjednik Nogometnog saveza BiH, kao i Milorad Dodik, srpski clan Predsjednistva BiH.

Kapiten Samir Bekrić kazao je respektuje svakog protivnika, ali da se nada da će Željezničar uz podršku navijača doći do pobjede

Nogometaši Željezničara u nedjelju na Grbavici dočekuju ekipu Radnika u 17. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Trener plavih Tomislav Ivković na pres-konferenciji kazao je da njegov tim dočekuje najslabiju ekipu Premijer lige, ali da je “statistika jedno, a stvarnost drugo”.

– Radnik je pobijedio Velež u Mostaru. Ja uvijek ponavljam istu priču. Prvenstvo je nepredvidljivo i izjednačeno, Zrinjski i Tuzla City su se odvojili za sada, ovo sve ostalo je blizu jedni drugima. Mi smo kući uvijek favoriti jer imamo navijače koje niko nema. Kada govorimo o utakmicama tipa protiv Posušja, Rudara, Radnika, moraš imati iskusne igrače da bi ti rekao da je to kiks. Samo iskusni igrači, potpomognuti mlađim igračima mogu doći na te utakmice i pobjeđivati. U tim ekipama ima igrača koji imaju 10 puta više nastupa u Premijer ligi od naših igrača. Imaju čvrstinu, agresivnost, pogotovo kada igraju kući. Zato kažem da je ovo ubrzano odrastanje za moje igrače i ovdje će se odvojiti oni koji će uspjeti i oni koji neće. Svaka im čast. To je najveći karakter koje sam ja do sada trenirao u karijeri, možda čak i sa kojima sam igrao. Dakle, karakter, ne kvalitet – rekao je Ivković.

Kapiten Samir Bekrić kazao je respektuje svakog protivnika, ali da se nada da će Željezničar uz podršku navijača doći do pobjede.

– Vjerujem u ovu ekipu, možemo puno bolje, samo da prenesemo ozbiljnost i rad sa treninga na utakmice. Ja se nadam da ćemo u nedjelju pokazati pravo lice i doći do svog cilja, a to je pobjeda, što će ovim mladim momcima sigurno dobro doći za samopouzdanje. Težak period je iza nas, ali jedino svi skupa možemo izaći ih svih problema. Pobjeda bi sigurno mnogo toga olakšala – kazao je Bekrić.

Ivković je imao i poruku za navijače.

– Molim navijače da onu pjesmu od Dine Merlina, koja izuzetno vrijeđa moje igrače i mene, pjevaju na drugim adresama jer ovi igrači to nisu zaslužili – velki Ivković.

Navijači Željezničara su, naime, nakon poraza od Zrinjskog na Grbavici igračima otpjevali Merlinov hit “Zar je to sve što imam ja od tebe”.

– Oni daju svoj maksimum, igraju koliko znaju i koliko mogu. Ima jako puno Željine djece, djece koja osjećaju ovaj grb. Treba im pomoći pogotovo kad se zna da im je ovo prva seniorska sezona. Vidim po igračima da su motivirani i da žele svim snagama ući u utakmicu s Radnikom, koja neće biti laka. Žele ostaviti kožu na terenu i pobijediti. Zato ih volim, cijenim i poštujem. Mislim da su u stanju pobijediti bilo koga, rekao je Ivković.

Utakmica Željezničar – Radnik igra se u nedjelju od 15 sati.