Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Turnir “Football Friends” gradi mostove prijateljstva (VIDEO)

fudbal frends2

Igrači iz Kine prešli su 10.250 kilometara da bi došli u Foču, čime su pokazali da je fudbal velika šansa i da nema predrasuda, što je i slogan ovogodišnjeg 14. turnira “Fudbal frendsa”, rekao je tvorac ovog takmičenja Zoran Avramović.

On je naveo da je zahvaljujući dolasku “Tjencin Ćuenđen” iz Kine ovaj turnir prvi put dobio interkontinentalni karakter.

“Fudbal frends priznat je i cijenjen turnir. Mi imamo problem što mnogo ekipa želi da dođe ovdje, ali zbog formata takmičenja i nekih drugih uslova ne možemo da pravimo veći turnir”, rekao je Avramović.

On je podsjetio da je dosta danas poznatih fudbalskih imena stasavalo upravo na turniru u Foči.

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović, koja je večeras otvorila turnir, istakla je da je ovo manifestacija od posebnog značaja za RS.

“Ovaj turnir okuplja najbolje ekipe iz bivše Jugoslavije i to je najvažniji dio ove priče, jer se mladi sportisti upoznaju i druže kroz fudbal, gradeći mostove prijateljstva”, rekla je Davidovićeva.

Prema njenim riječima, ovaj turnir donosi duh prijateljstva, internacionalizma i tolerancije, a ovoga puta tu su i sportisti iz prijateljske Kine.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić istakao je da je suština ovog turnira prijateljstvo i zajedništvo.

U prvom meču odigranom danas branilac trofeja “Rijeka” iz Hrvatske savladala je “Budućnost” iz Podgorice sa 3:1, dok je u drugom susretu “Maribor” iz Slovenije, bio bolji od “Vardara” iz Makedonije rezultatom 1:0.

Prvog dana igraju još “Tjencin Ćuenđen” iz Kine sa “Sutjeskom” iz BiH i “Crvena zvezda” iz Srbije sa “Željezničarom” iz BiH.