"Le Parisien"

U PSG-u ljuti zbog Messijeve odluke, Leonardo poručio: Ovo nema smisla

messi pochettino

Argentinac nije nastupio prošle sedmice ni minute za PSG zbog ozljede zadnje lože, a onda se zaputio u rodni kraj kako bi pomogao reprezentaciji

PSG je u subotu pobijedio Bordeaux 3:2 u prvenstvenoj utakmici bez pomoći Lionela Messija i Leandra Paredesa. Oba Argentinca su ozlijeđena i nisu mogla nastupiti za klub.

Međutim, Messi i Paredes otputovali su za Argentinu nakon te utakmice kako bi se odazvali selektoru Lionelu Scaloniju, i to je jako naljutilo sportskog direktora Leonarda, piše Le Parisien.

Messi i Paredes mogli bi avionom preći nekoliko hiljada kilometara, a to se PSG-ovim čelnicima nikako ne sviđa. Uz to, u PSG-u nisu sretni zbog toga što ni Messi ni Paredes nisu pokušali preskočiti predstojeći reprezentativni ciklus. Oba su se igrača smjesta odazvala selektoru, iako nisu spremna za igru.

“Ne pristajemo pustiti u reprezentaciju igrača koji kod nas nije fizički spreman ili koji je u fazi rehabilitacije. Nije logično i nema smisla. Ovakva situacija traži da definiramo stvari s FIFA-om”, rekao je Leonardo.

Paredes predstavlja veliki problem Parižanima. Oporavio se od ozljede kvadricepsa lijevog bedra nakon mjesec dana i trebao je ostati u klupskom kampu kako bi uhvatio formu. Umjesto toga otputovao je za Argentinu i moguć je njegov nastup protiv Urugvaja 13. novembra ili Brazila četiri dana kasnije u kvalifikacijama za Mundijal.

Messijeva klauzula

Slična je stvar i kod Messija. Argentinac nije nastupio prošle sedmice ni minute za PSG zbog ozljede zadnje lože, a onda se zaputio u rodni kraj kako bi pomogao reprezentaciji. Messi u svom ugovoru sa PSG-om ima klauzulu koja Argentinu stavlja ispred PSG-a. Njegov prioritet je uvijek igrati za reprezentaciju i PSG se na ovu odluku ne može žaliti.

Messi ove sezone za PSG ima osam nastupa i tri gola. Odigrao je 595 minuta.