premijer liga bih

Velež bez četvorice na Tušnju, Sloboda u dobro atmosferi čeka derbi

fk sloboda slavlje (1)

Velež dolazi u Tuzlu dosta oslabljen jer tri žuta kartona imaju Mehmed Ćosić, Samir Zeljković i Nemanja Anđušić, dok Mladen Žižović ne može računati na Miloša Karišika

Utakmicom Slobode i Veleža na Tušnju danas će biti kompletirano 16. kolo m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, a ovaj susret počinje u 18 sati.

Velež na gostovanje Slobodi ide u veoma lošoj formi. Podsjetimo, nakon poraza u prošlom kolu od Radnika, Feđa Dudić je podnio ostavku, ali Upravni odbor Rođenih istu nije prihvatio. Nakon toga, trener mostarskog kluba nije se oglašavao.

Iz stručnog štaba Veleža poručili su da idu na Tušanj pokušati ostvariti pobjedu u nadi da će igrači pokazati veću Želju. Rođeni tri utakmice u prvenstvu ne znaju za pobjedu i žele pobjeći od opasne zone. Samo su bod “iznad crte”.

Sloboda je neporažena u posljednje četiri utakmice, ali Tuzlaci su u tom nizu ostvarili jednu pobjedu. U klubu sa Tušnja je mnogo bolja atmosfera, što će im pomoći u pokušaju da ostvare još jedan dobar rezultat, a trijumfom bi se bodovno izjednačili sa Sarajevom, koje je na trećem mjestu.

Velež dolazi u Tuzlu dosta oslabljen jer tri žuta kartona imaju Mehmed Ćosić, Samir Zeljković i Nemanja Anđušić, dok Mladen Žižović ne može računati na Miloša Karišika.

Direktan prenos utakmice je na Areni Sport.