Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

u martu iduće godine

Svjetska muzička zvijezda Sting održat će koncert u Sarajevu

sting

Ulaznice su, u ograničenom broju, u prodaji od petka 12. novembra od 9 sati preko servisa kupikartu.ba

Jedna od najvećih muzičkih zvijezda današnjice, Sting, održat će koncert po prvi put u Sarajevu 19. marta 2022. u 20 sati u Zetri.

Najveći regionalni nezavisni promoter, produkcija “Avalon”, dovodi Stinga sa “My Songs Tour”, što je, poslije koncerta irske grupe „U2“ 1997. godine, jedini dolazak pop-rock izvođača sa svjetske A-liste u Sarajevo do danas.

Ulaznice su, u ograničenom broju, u prodaji od petka 12. novembra od 9 sati preko servisa kupikartu.ba.

Sting u Sarajevo dovodi i svoju kompletnu produkciju, sound, light i video čime je potpuni užitak na svjetskom nivou na ovom koncertu zagarantovan.

„Posebno smo uzbuđeni pred ovaj muzički spektakl jer nakon više od stotinu organiziranih koncerata u proteklih 15 godina i to najvećih muzičkih imena današnjice u Skoplju, Beogradu, Zagrebu, Ljubljani, Sofiji, Bukureštu, dolazak Stinga nam je prvi koncert u Sarajevu“, ističe Boban Milošeski iz produkcije „Avalon“.

Koncertu će moći prisustvovati svi koji pokažu dokaz o vakcinaciji ili preležanom Covidu u posljednjih šest mjeseci, a bit će osigurano i testiranje pred dvoranom. Za sarajevski koncert Stinga, publika iz cijele Bosne i Hercegovine kao i čitavog regiona će imati priliku kupiti ulaznice po najjeftinijoj cijeni na cijeloj evropskoj turneji:

· parter 69KM

· fan-pit (samo 1500 karata) 99KM i

· tribine 99KM.

Koncert će trajati dva sata i bit će sastavljen od Stingovih najvećih hitova (Every Breath You Take, Message In A Bottle, Englishman in New York, Fragile, Shape Of My Heart, Desert Rose) ali će istovremeno biti i promocija novog albuma „The Bridge“ koji izlazi 19. novembra i već je najavljen uspješnim radijskim hit-singlom “Rushing Water”. Kao specijalni gost, koncert će otvoriti 45-minutni nastup Joea Sumnera sa svojim bendom.