Fudbal

Sjednica svih članova

UEFA: Bez preciziranog datuma za nastavak sezone

21/04/2020

Određivanje datuma za odigravanje ovih utakmica će biti definisano tek u slučaju kada dođe do ublažavanja restriktivnih mjera

Putem videolinka danas je održana sjednica svih članica Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) na kojoj ponovo nije preciziran datum eventualnog nastavka sezone prekinute radi pandemije koronavirusa, javlja Anadolu Agency (AA).

“Na ovom sastanku prezentovana su potencijalna rješenja vezana za takmičenja nacionalnih selekcija (Liga nacija i baraž za EURO), kao i klupskih takmičenja UEFA-e, čija je organizacija i odigravanje prolongirana ili otkazana uslijed pandemije COVID-19”, saopštili su iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) te dodali:

“Precizni termini odigravanja utakmica UEFA Lige nacija, kao i utakmica baraža za EURO 2020., će biti poznati naknadno. Određivanje datuma za odigravanje ovih utakmica će biti definisano tek u slučaju kada dođe do ublažavanja restriktivnih mjera koje su na snazi, a izdate su od strane nadležnih organa zemalja širom svijeta s jedinstvenim ciljem, borba protiv širenja pandemije COVID-19. UEFA i dalje ostaje u stalnoj komunikaciji sa svojim članicama, prevashodno s ciljem omogućavanja jednostavnog protoka informacija, što je od velikog značaja u novonastaloj situaciji. Posebno iz razloga ublažavanja i amortizovanja nastalih poteškoća i problema uzrokovanih pandemijom COVID-19. To se prije svega odnosi na mogućnost nastavka nacionalnih takmičenja, prelaznih rokova, pitanja statusa igrača i klubova, kao i niza drugih opštih aspekata koji utiču na fudbal u svijetu, a čija je stabilnost značajno narušena epidemijom koronavirusa”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.