Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

UEFA: Hrvatski fudbal je u nevolji

poljud svastika istraga

Marc Timmer, direktor Odjela za stadione i sigurnost Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) na Konferencije o sigurnosti i zaštiti na utakmicama, koja se održava u Opatiji, danas je rekao kako je „hrvatski fudbal u nevolji“.

“Ne smijemo dopustiti huliganima i kriminalcima da za taoca uzmu fudbal. Moramo raditi zajedno na iskorjenjivanju zla. Vlada Hrvatske pokrenula je određene korake i uskoro ćemo znati da li smo zajedno na pravom putu”, rekao je Timmer, prenosi Anadolu Agency (AA).

Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) kazao je da je Hrvatska osramoćena zbog kriminalaca koji su nacrtali kukasti krst na terenu splitskog stadiona „Poljud“ uoči utakmice kvalifikacija za EURO 2016 protiv Italije (1:1).

“Osuđujemo protupravna djelovanja na stadionima, posebno veličanje ideologija koje su sijale smrt po svijetu“, poručio je Šuker.

Iz UEFA-e su zbog skandala sa kukastim krstom na „Poljudu“ najavili da će kazniti HNS na sjednici Disciplinske komisije 16. jula ove godine. Na istom sastanku bit će razmatrane i sankcije za Nogometni/Fudbalski savez BiH (N/FS BiH) po prijavi delegata utakmice kvalifikacija za EURO 2016 sa Izraelom (3:1) u kojoj su navijači BiH zviždali nacionalnoj himni gostiju, ali i skandirali „rasističke poruke“.