Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Disciplinska komisija

UEFA kaznila FS Crne Gore sa 15 hiljada eura

crna gora engleska

Disciplinska komisija UEFA kaznila je FSCG sa 10 hiljada eura zbog sukoba navijača Crne Gore sa navijačima domaće reprezentacije dok kazna za gađanje protivničkih navijača iznosi pet hiljada eura

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je sa 15 hiljada eura Fudbalski savez Crne Gore (FSCG) zbog navijačkih izgreda na utakmici sa Kosovom, koja je odigrana u okviru kvalifikacija za Euro 2020, prenosi Anadolu Agency.

Disciplinska komisija UEFA kaznila je FSCG sa 10 hiljada eura zbog sukoba navijača Crne Gore sa navijačima domaće reprezentacije dok kazna za gađanje protivničkih navijača iznosi pet hiljada eura.

To nije prva kazna koju je UEFA izrekla crnogorskom Fudbalskom savezu zbog izgreda na stadionima. Savez je najdrastičnije kažnjen zbog rasističkog skandiranja grupe navijača na utakmici protiv Engleske, koja je odigrana u Podgorici. Zbog toga je naredni domaći meč reprezentacije sa Kosovom igran pred praznim tribinama, dok je Fudbalski savez novčano kažnjen sa 20.000 eura zbog korišćenja pirotehničkih sredstava, ubacivanja predmeta u teren i blokiranih prolaza na tribinama gradskog stadiona.

Crnogorska fudbalska reprezentacija je 2015. godine igrala protiv Lihtenštajna pred praznim tribinama, zbog prekida meča sa Rusijom kada je bakljom sa tribina pogođen golman gostujuće reprezentacije Igor Akinfejev.