Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

UEFA: Pogodak Selcuka Inana izabran za najbolji gol godine

inan

Gol Selcuka Inana, kojim je turska reprezentacija pobijedila Island i izborila direktni plasman na EURO naredne godine u Francuskoj, proglašen je najboljim golom godine prema anketi koju je na službenom Twitter profilu organizirala UEFA.

Inan je u 89. minuti utakmice posljednjeg kola kvalifikacija u grupi A postigao gol iz slobodnog udarca kojim je svojoj reprezentaciji donio tri boda koji su joj osigurali direktnu kartu za Evropsko fudbalsko prvenstvo u Francuskoj.

VEZANI TEKST Inan u 89. minutu Sarajliji uništio savršen tiket

Na UEFA-inom Twitter profilu “ChampionsLeague” organiziran je direktni izbor za najbolji gol ove godine, a glasalo je ukupno 159.106 korisnika te društvene mreže.

Inanov pogodak je osvojio 69 posto glasova i ponio titulu eurogola za 2015. godinu.

Drugo mjesto sa 19 posto glasova osvojio je argentinski as Lionel Messi za gol koji je u dresu Barcelone postigao u prošlosezonskom polufinalnom meču Lige prvaka u duelu protiv Bayern Munchena.

Treće mjesto sa devet posto glasova osvojio je igrač italijanske Rome Alessandro Florenzi za pogodak koji je postigao protiv Barcelone u meču E grupe Lige prvaka.

Na posljednjem četvrtom mjestu ovog izbora se našao gol Ilkaya Gundogana koji je postigao u dresu njemačke reprezentacije protiv Škotske u D grupi kvalifikacija za EURO.