Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Proljeće se u Mostaru zamijenilo sa zimom

28/12/2015

Iako je kraj mjeseca prosinca koji se inače obilježava snježnim padalinama i temperaturama ispod ništice u Mostaru, sa plus 13 stupnjeva u podne kao da je proljeće. Rekordno visoke temperature u ovom razdoblju godine Mostaru su donijele poseban ugođaj za sve generacije.

Građani Mostara svih životni dobi uživaju u sunčevim zrakama koje od ranih sati obasjavaju grad na Neretvi.

Ulice grada prepune su pješaka koji koriste priliku uživati u svakoj zraki sunca. Tako je oživio i gradski park Zrinjevac koji je ispunjen igrama i grajom veselih mališana koji na svježem zraku uživaju u omiljenim igrama.

Popularno šetalište Nikole Šubića Zrinjskog, mnogim još poznato kao “Lenjinovo”, koje sami Mostarci i Mostarke svrstavaju u najljepšu zonu grada, također je prepuno posjetitelja u ovom razdoblju godine.

Najljepše ukrašena ulica za božićne i ovogodišnje blagdana danas svojom ljepotom i toplinom sunčevih zraka privlači brojne prolaznike. Klupe za odmaranje također su danas bile ispunjene, a neki od umirovljenika s kojima je ekipa AA razgovarala dok su uživali na svježem zraku priznaju da ni sami ne pamte ovakvo toplo vrijeme na kraju godine.

Na Rondou, u Fejićevoj ulici i u staroj gradskoj jezgri otvorene terase ugostiteljskih objekata su prepune posjetitelja koji koriste zadnje dane u godine popiti kavu u blagodatima prirodnog okruženja kojim se malo koji grad krajem mjeseca prosinca može pohvaliti.

Stari most, koji je u Mostaru glavna atrakcija domaćim i stranim turistima i danas je neizostavno mjesto brojnih susreta i fotografiranja. Poglede turista također mami i rijeka Neretva, koja danas, posebno, plijeni pažnju svojim čarima.

Ispod Starog mosta slobodno se kupaju patke, a let iznad nadaleko poznatog luka UNESCO-vog zaštićenog spomenika ne propuštaju ni galebovi koji cijelom prizoru daju posebne čari današnjeg dana i ljepoti čitavog Mostara.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.