Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

UEFA pokrenula istrage protiv NSBiH i HNS-a

navijaci bih

UEFA je pokrenula postupak protiv Nogometnog saveza BiH zbog rasističkog ponašanja, vrijeđanja izraelske nacionalne himne, te bacanja petardi i baklji na teren na utakmici BiH – Izrael u Zenici. Na utakmici protiv Izraela bh. navijači zviždali su izraelskoj himni, uzvikivali “Ubij židova”, a prije meča su gazili izraelsku zastavu…

Također, kazna očekuje i Sjeverne Irce i Rumune zbog izgreda na kvalifikacijskoj utakmici u Belfastu.

Irski navijači su bacali petarde i baklje u teren, a rumunski isticali zabranjene simbole.

[pull_quote_right]Utakmica na Poljudu igrana je bez gledatelja zbog prethodne kazne UEFA-e[/pull_quote_right]

UEFA službeno otvorila disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza zbog nacističkog simbola na utakmici Hrvatske – Italije na Poljudu u petak, stoji na stranici UEFA-e.

U vrlo kratkom priopćenju navodi kako je disciplinski postupak pokrenut zbog rasističkog ponašanja, ali i zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih reprezentativaca koji su dobili jedan crveni i četiri žuta kartona. Odluku o kazni UEFA će donijeti najvjerovatnije 16. jula.

Hrvatskom nogometnom savezu tako prijeti novi finansijski udarac od UEFA-e, a reprezentaciji suspenzija ili čak oduzimanje bodova, budući da se radi o višestruko ponovljenom prekršaju. Utakmica na Poljudu igrana je bez gledatelja zbog prethodne kazne UEFA-e, a tokom prvog poluvremena utakmice na južnom dijelu poljudskog travnjaka primjećen je višemetarski znak koji svojim izgledom podsjeća na nacistički znak kukasti križ.

U poluvremnu utakmice radnici stadiona su pokušali popraviti taj dio travnjaka i obrisati znak, koji je očito nastao nanošenjem hemikalija na travu.

krst-na-poljudu