Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Fadil Novalić: Imamo vladu, funkcionišemo normalno

15/06/2015

Ministri Demokratske fronte (DF) koji sa ministrima Stranke Demokratske Akcije (SDA) i ministrima Hrvatske Demokratske Zajednice (HDZ) čine Vladu Federacije BiH podnijeli su ostavke na svoje dužnosti ali uprkos tome, Vlada FBiH funkcioniše bez problema, istakao je premijer FBiH Fadil Novalić, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kada je riječ o zakonima koje Vlada FBiH u budućnosti namjerava predloži parlamentu, Novalić je kazao kako je to i pored funkcionisanja Vlade, ipak upitno.

“Imamo Vladu, funkcionišemo sasvim normalno. Kad je riječ o zakonima, to je već teže pitanje. Vjerujem da će oni koji se tiču reformskih zakona prolaziti, a ove druge nećemo sada ni forsirati”, dodao je Novalić.

Također je kazao kako je, prema njegovim saznanjima, predsjednik Federacije BiH smijenio federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Reufa Bajrovića jer se “ogriješio o procedure rada Vlade”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.