Fudbal

Uklonjen kukasti križ s travnjaka na splitskom Poljudu

15/07/2015

Kukasti križ koji je na travnjaku Poljuda osvanuo sredinom juna, u vrijeme utakmice reprezentacija Hrvatske i Italije, u srijedu je uklonjen, a već u četvrtak bi na taj dio travnjaka trebala stići nova trava koja će pokriti rupu nastalu nakon tretiranja, doznaje se u Hajduku.

Posao sanacije travnjaka dobila je tvrtka “Jadro”, čiji su djelatnici u srijedu obavili sve radnje na stadionu, a u četvrtak će postaviti dio trave na tom desetmetarskom komadu travnjaka.

Glasnogovornik HNK-a Hajduk Alen Orlić potvrdio je da je sanacija na mjestu gdje je bio kukasti križ započela, te najavio da će vrlo skoro travnjak biti obnovljen.

“Kompanija Jadro je sanirala dio travnjaka na kojem je bio iscrtan nacistički simbol, što se dosad nije moglo napraviti zbog održavanja Ultra Europe Festivala na Poljudu, no nakon njegova završetka odmah se pristupilo sanaciji”, rekao je Orlić.

Ostatak poljudskog travnjaka je nakon Ultre sasvim dobro očuvan, pa neće biti potrebe za izmjenom.

Splitski kukasti križ poprilično je podigao prašinu u javnosti, o njemu su pisali gotovo svi svjetski mediji, a Hrvatski nogometni savez još uvijek čeka kaznu zbog tog incidenta.

Policija još uvijek nije pronašla osobe koje su, pretpostavlja se, herbicidom dan prije utakmice zalile travnjak iscrtavajući tako kukasti križ.

U traženju krivaca za sad nije pomoglo ni 88 postavljenih kamera na i oko stadiona. Sedmicama su se u medijima vodile polemike je li to djelo domaćih navijača ili nekoga drugog, no i dalje ostaje nepoznato ko je počinitelj.

 

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.