Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

reakcije

Ukrajinski portal poslao poruku Džeki: Zaista ćeš igrati protiv agresora na zemlju tvog idola?

New Project (78)

U opisu posta portala Tribuna tagovan je Nogometni savez BiH kojem je upućena direktna poruka da odustanu od takve odluke i poručeno da trebaju da je se stide

Ukrajinski sportski portal Tribuna objavio je post na svom zvaničnom Instagram profilu uz pitanje “Bosno i Hercegovino, da li zaista želiš igrati protiv nacionalnog tima terorističke države?” nakon što je Nogometni savez BiH odlučio odigrati prijateljsku utakmicu s Rusijom.

Nogometni savez BiH danas je s pet glasova ZA donio odluku da se prihvati poziv Ruske nogometne federacije i odigra prijateljski meč u Rusiji, što su učinili i nogometni savezi Kirgistana i Irana.

U opisu posta portala Tribuna tagovan je Nogometni savez BiH kojem je upućena direktna poruka da odustanu od takve odluke i poručeno da trebaju da je se stide.

“Bosno i Hercegovino, da li zaista želiš igrati protiv nacionalnog tima terorističke države?”, stoji u objavi na kojoj su prikazani razoreni ukrajinski gradovi pod ruskom agresijom.

Poruku su poslali i Edinu Džeki, kapitenu nogometne reprezentacije BiH, uz fotografiju Džeke i Ševčenka.

“Edina, zaista ideš igrati protiv reprezentacije zemlje koja je izvršila invazijuna zemlju tvog idola?”

Brojni građani Bosne i Hercegovine u komentarima na post kazali su da većina u BiH podržava Ukrajinu, ali da je komplicirana politička situacija uzela svoj danak i u rukovodstvu Nogometnog saveza BiH.

“Bosno i Hercegovino, da li zaista želiš igrati protiv nacionalnog tima terorističke države?”, stoji u objavi na kojoj su prikazani razoreni ukrajinski gradovi pod ruskom agresijom.

Tri utakmice?

Ruski nogometni nacionalni tim trebao bi odigrati prijateljski meč protiv nacionalnog tima Bosne i Hercegovine 19. novembra u Saint Petersburgu, objavio je ured za štampu Ruskog nogometnog saveza (RFU) u petak.

RFU je objavio u ovoj sedmici kako je planirano da ruski nogometni tim Rusije igra prijateljski meč protiv nacionalnog tima Kirgistana u Biškeku 24. septembra, i nakon toga još jedan prijateljski meč protiv Irana u novembru. Datum održavanja tog prijateljskog meča tek treba biti objavljen.

Prijateljski meč protiv nacionalnog tima Kirgistana 24. septembra bit će prvi međunarodni meč ruskog tima od novembra 2021. godine, javila je ruska državna novinska agencija TASS.