Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

reakcije

Pjanić: Pitali su me iz Saveza šta mislim, i onda sam se iznenadio

miralem-pjanic

Čuo sam za odluku Saveza. Čelnici saveza znaju moj stav

Jedini bh. reprezentativac koji se oglasio o skandaloznom potezu NSBiH da dogovori prijateljsku utakmicu s Rusijom je Miralem Pjanić.

Nakon što je potvrđeno da će Rusija 19. novembra ugostiti reprezentaciju Bosne i Hercegovine, bh. navijači pozivaju na bojkot utakmice, traže se novi nogometni izbori i smjena bošnjačkih predstavnika u NSBiH.

Miralem Pjanić za portal Sportske.ba izjavio:

– Čuo sam za odluku Saveza. Čelnici saveza znaju moj stav. Zvali su, pitali su me šta mislim o utakmici. Rekao sam šta mislim, a onda sam se iznenadio drugačijom odlukom. Nije dobra odluka!

– Bez riječi sam. Kad reprezentacija počne igrati dobro, uvijek se nešto kvari. Nemam riječi. U NSBiH znaju moj stav. Samo ću reći, da ovo nije dobro – poručio je Pjanić u izjavi za Sportske.ba.

Bosanskohercegovački reprezentativac postigao je prvijenac u dresu Al Sharjaha samo dva dana nakon što je stigao u klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Pjanić je prekjučer kompletirao transfer iz Barcelone u Sharjah, a danas već igra od prve minute u novom klubu.

Njegov Sharjah vodi rezultatom 3:0 na poluvremenu protiv Bani Yasa, a Pjanić je pogodio u 39. minuti za 2:0.

Prethodno je sudija pokazao na bijelu tačku. Zanimljivo, četiri minute je konsultovan VAR sve dok nije donesena odluka da penal ostane za ekipu Sharjaha. Pjanić je preuzeo odgovornost i pogodio za vodstvo svog tima rezultatom 2:0.