Fudbal

Oleksandr Petrakov

Ukrajinski selektor vidno razočaran: Svi u svlačionici su uznemireni

13/10/2021
Foto: uaf.ua

Ukrajinci su remizirali protiv BiH na Areni Lviv, odakle se gosti rijetko vraćaju neporaženi. Završilo je 1:1

Selektor Ukrajine Oleksandr Petrakov kazao je da će se njegovi izabranici do posljednje minute boriti za svoje mjesto u baražu za Svjetsko prvenstvo.

Ukrajinci su remizirali protiv BiH na Areni Lviv, odakle se gosti rijetko vraćaju neporaženi. Završilo je 1:1.

Ukrajinski navijači priredili su sjajan ambijent, čak i skandirali selektorovo ime.

– To je za mene bilo iznenađenje. Ljudi su skandirali moje ime, ali nakon remija 1:1 negdje u duši me čak i sram. Veliko hvala Lvivu, navijačima, nisam očekivao takav prijem – rekao je Petrakov.

Ukrajina je povela protiv BiH, a u drugom poluvremenu se činilo da su domaći igrači bili opredijeljeni za čuvanje svoje mreže.

– Svi u svlačionici su uznemireni. Ovaj rezultat je negativan po nas, izborili smo samo remi. Znali smo da pred sobom imamo još jedan meč u BiH, a također igrat će se utakmica između BiH i Finske. Igračima čestitam na igri, sada ćemo se pripremiti za posljednji meč. Kada igrate na ovom nivou, morate koristiti svoje šanse. Ukoliko ne postignete gol, vaš rival vas kazni i to učini, rekao je Petrakov.

Ukrajina do kraja kvalifikacija igra još jednu utakmicu i to protiv Zmajeva u posljednjem kolu u Zenici.

Trenutno su Ukrajinci drugi na tabeli sa devet bodova, Finska na drugom mjestu ima osam, BiH sedam. Ukrajina ima i utakmicu više.

– Bit ću iskren, nisam ništa računao, ni razmišljao o tome. Prije našeg nastupa gledali smo meč Kazahstana i Finske. Kazahstanci su na nas izašli motivirani, a zatim su izgubili dvije utakmice. Nisu se borili ni protiv BiH, ni protiv Finske. Šanse? Borit ćemo se do kraja, to vam obećavam – veli Petrakov.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.