Ukupno ih je 23: Svi Dinamovi reprezentativci igraju za Hrvatsku i BiH

amer-gojak

Najbolji strijelac Dinama Armin Hodžić i Amer Gojak nedavno su pozvani u reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Za Gojaka će to biti prilika za prvi nastup u dresu Zmajeva. Bh. tim 25. ožujka igra kvalifikacijski dvoboj protiv Gibraltara te tri dana kasnije prijateljski susret s Albanijom.

Mlada hrvatska reprezentacija dva dana ranije odigrat će prijateljsku utakmicu sa Slovenijom, a za tu akciju iz Dinama su pozvani Ante Ćorić, Bojan Knežević i Ivan Fiolić.

U mladu reprezentaciju naše zemlje poziv je po prvi put dobio stoper Dinama Vladimir Oršolić koji je ove sezone u Drugoj HNL u drugom timu Dinama odigrao četiri utakmice.

U Hrvatsku U19 reprezentaciju koja nastupa na Elitnom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo pozivani su iz Borna Sosa, Vinko Soldo, Nikola Moro, Davor Lovren, Marko Đira, Neven Đurasek i Dario Špikić iz Dinama.

Junior Dinama Mato Stanić također će nastupati na Elitnom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, i to kao bh. reprezentativac. Mladi vezni fudbaler dobio je poziv Tonija Karačića pred duele protiv Francuske, Izraela i Bugarske.

U A reprezentaciju Hrvatske pozvani su Dominik Livaković, Marko Lešković, Josip Pivarić, što će reći da Dinamo u ovom trenutku ima 23 reprezentativca.