Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šok za Jajala i društvo

Umjesto borbe za Seriju A Palermo izbačen u treću ligu!

palermo

Ovo je jedan od najvećih udaraca u historiji za klub koji postoji punih 118 godina.

Palermo je izbačen u Seriju C zbog finansijskih malverzacija, potvrdio je Fudbalski savez Italije.

Krovna organizacija italijanskog fudbala odlučila je da proglasi Sicilijance posljednjeplasiranim timom u Seriji B, što automatski znači i ispadanje ovog kluba u niži rang. Ovo je jedan od najvećih udaraca u historiji za klub koji postoji punih 118 godina.

Palermo je završio sezonu na trećem mestu na tabeli i trebalo je da igra baraž za plasman u Seriju A, ali će posle eliminacije njegovo mjesto u doigravanju preuzeti devetoplasirana Perugia, koju trenira legendarni Alessandro Nesta, prenosi mozzartsport.com.

U obrazloženju odluke o eliminaciji Palerma iz Serije B stoji da je utvrđeno da je bivši gazda Murizio Zamparini prao novac direktno preko ovog kluba tako što ga je prodao kompaniji koju je sam osnovao za određenu svotu, a potom za minimalnu sumu otkupio klub za koji nastupa i bh. fudbaler Mato Jajalo.

Upravo to je razlog zašto su Sicilijanci prethodnih mejseci bili predmet bezuspešnih pokušaja promjene vlasništva.

Klub sa stadiona Renzzo Barbera najavljuje žalbu na ovu odluku pa nas sigurno očekuje burno ljeto u ionako konfuznoj sezoni u Seriji B, koja je počela sa zakašnjenjem u septembru 2018. i to sa svega 19 klubova zbog velikog broja finansijskih mahinacija.