BiH

Julia Herr

Austrijska političarka uputila oštru poruku Dodiku i Stracheu

13/05/2019

Dodik je danas u Beču nakon sastanka sa Stracheom izjavio da austrijske vlasti imaju puno razumijevanje za stav da BiH treba da ostane vojno neutralna, što je izazvalo lavinu reakcija u BiH

Nakon posjete predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika Austriji oštre kritike prema vicekancelaru Austrije Heinzu Christianu Strache, s kojim se Dodik sastao, uputila je predsjednica Socijalističke omladine i kandidatkinja za Evropski parlament iz Socijaldemokratske partije Austrije Julia Herr.

Ona je u svom saopćenju za medije pitala zamjenika kancelara, zbog čega koristi kao predizbornu podršku “čovjeka koji guši pravo na slobodno okupljanje, ne radi na rješavanju ubistava (David Dragičević) i negira genocid”.

“Mi trebamo Evropsku uniju koja će štiti ljudska prava i boriti se protiv populista koji demokratiju i vladavinu prava dovode u pitanje“, izjavila je Julia Herr koja se 26. maja kandidira za evropski parlament.

Podsjetimo, Dodik je danas u Beču nakon sastanka sa Stracheom izjavio da austrijske vlasti imaju puno razumijevanje za stav da BiH treba da ostane vojno neutralna, što je izazvalo lavinu reakcija u BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.