Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

United moli Mourinha da sačeka još jednu godinu

mourinho man united

Jose Mourinho, prema posljednjim informacijama iz Engleske, ipak neće voditi United sljedeće sezone.

Iako cijeli svijet već mjesecima čeka službenu potvrdu da je bivši trener Chelseaja Van Gaalov nasljednik na Old Traffordu, toga još uvijek nema, a Daily Mail piše da su čelnici Uniteda zatražili od Portugalca da pričeka još jednu godinu. Mourinho, prema istom izvoru, nije spreman pauzirati cijelu jednu sezonu.

U Unitedu, navodno, žele da Van Gaal odradi još jednu sezonu, posljednju u svom ugovoru, kako mu ne bi morali isplatiti odštetu od 6,5 miliona eura, odnosno 66 posto od godišnje plate, u slučaju prijevremenog otkaza.

Otkaz bi mogao dobiti ako United ne osvoji FA Cup gdje u finalu igra protiv Crystal Palacea i ne uspije završiti u Top 4 u Premierligi.

Englezi podsjećaju da je Van Gaalov prethodnik David Moyes dobio otkaz tek kad je ostao bez matematičke šanse za plasman u Ligu prvaka, dok je Holanđanin s Unitedom još uvijek u borbi za jednu od prve četiri pozicije koje vode u najjače evropsko takmičenje.

Mourinho, sa čijim su se imenom već počeli prodavati šalovi ispred Old Trafforda, prošlog mjeseca objavio je kako će uskoro imati novi posao te da bi volio ostati u Engleskoj.

“Nisam u poziciji da odbijam poslove, već ih moram analizirati. Prvenstva počinju u julu, tako da moram donijeti odluku između maja i juna. Volio bih ostati u Engleskoj, sretan sam ovdje.”