Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Savez za promjene dobio odbijenicu za proteste 14. maja

cavic i dodik

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić rekaoje da će uprkos svim opstrukcijama protesti 14. maja u Banjaluci biti održani i da oni mogu biti otkazani jedino ako Milorad Dodik podnese ostavku na funkciju predsjednika RS-a i raspiše prijevremene izbore, javlja Anadolu Agency (AA).

On je optužio vladajuću koaliciju da pokušava onemogućiti najavljeno okupljanje na protestima u Parku Mladen Stojanović 14. maja gdje je iznenada zakazana manifestacija “Njegujmo sprski jezik“.

Dragan Čavić koji je i član Predsjedništva Saveza za promjene kazao je da je organizator ove manifestacije Narodna univerzitetska biblioteka RS-a, čiji je direktor član SNSD-a.

“Iako smo predali zahtjev za okupljanjem u Parku Mladen Stojanović usmeno sam obavješten da je prije nas podnesen zahtjev za održavanje manifestacije na koja za cilj ima njegovanje srpskog jezika“, kazao je Čavić i poručio da će ovo biti najmasovnija manifestacija toga tipa jer će njoj prisustvovati najmanje 15 hiljada demonstranata.

Pozvao građane što masovnije prisustvuju ovoj manifestaciji, da uče srpski jezik u svim njegovim ljepotama i da koriste razne riječi kojima on obiluje.

“Neće nas spriječiti da dođemo u Banjaluku uprskos svim njihovim administrativnim pokušajima sprečavanja našeg skupa. Ovakve stvari nije radio ni Slobodan Milošević”, rekao je Čavić.

Čavić je kazao da je obavješten od Grada Banjaluka da je na Trgu Krajina SNSD rezervisao sve vikende od 14. maja do 5. juna tako da se u to vrijeme tu ne mogu održavati druge manifestacije.