Upravni odbor Veleža poručio: Želimo bodove s Grbavice

velez-borac111

Upravni odbor Fudbalskog kluba Velež saoppšteio  je kako je na jučerašnjoj izvanrednoj sjednici, pored jednoglasno potvrđenog opredjeljenje Upravnog odbora da nastavi raditi na stabilizaciji Kluba u svakom aspektu, donio niz konkretnih zaključaka, a tiču se lošeg rezultatskog otvaranja sezone i kadrovske politike.

Jednoglasno je odlučeno da se u što kraćem roku direktnim dogovorom imenuje direktor Kluba te rukovoditelj Omladinske škole, a po tom pitanju ostvareni su i direktni kontakti s kandidatima koji ispunjavaju sve uvjete koje zahtijevaju navedene pozicije. Za preostale upražnjene pozicije Upravni odbor će u idućem razdoblju direktno pronaći adekvatne kandidate sa kojima će se stupiti u razgovore.

Trener i igrači prvog tima od Upravnog odbora su dobili jasnu poruku da se, usprkos lošem startu u prva četiri kola, u nedjeljnjoj utakmici sa Željezničarom na Grbavici očekuje maksimalan profesionalan i požrtvovan angažman te osvajanje bodova. Bez obzira na nedjeljni rezultat, Upravni odbor je najavio kako će ponovno zasjedati idućeg ponedjeljka te donijeti adekvatne odluke, a u odnosu na rezultat utakmice.

Upravni odbor ističe kako razumije ljutnju navijača zbog loših rezultata, ali vjeruje da će oni istinski to iskazati na konstruktivan način, tako što će stati uz Velež u najtežim trenucima.

„U tom smjeru ostajemo potpuno otvoreni za razgovore sa istinskim navijačima, kako bismo zajedničkim naporima ostvarili uspješan rezultat u jednoj od najtežih sezona posljednjih godina. Isto tako, onima koji ne spadaju u navedenu kategoriju i koji prisilnim putem pokušavaju utjecati na odluke Kluba jasno poručujemo da ulica neće voditi klub, jer Velež je institucija koja ima legalno izabrane organe, koji imaju legitimitet donošenja odluka. Ulažemo maksimalne napore kako bismo osigurali sve uvjete za funkcioniranje Kluba te pozivamo sve da nam se priključe”, navodi se u priopćenju.

Kako bi se adekvatno odgovorilo novonastaloj situaciji, svi članovi Upravnog odbora su se usaglasili da će do kraja mjeseca biti održane još najmanje dvije sjednice na kojima će se donositi neophodne odluke vezane za aktualnu problematiku. Usvojen je i novi način rada i kontrole rada svih službi u Klubu koji bi trebao doprinijeti kvalitetnijoj internoj komunikaciji te bržem i učinkovitijem obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

“Ovom prilikom pozivamo navijače da nas podrže u što većem broju u nedjeljnoj utakmici protiv FK Željezničara i tako na pravi način pokažu da su se i u najtežim momentima spremni, zajedno s nama boriti za dobrobit Veleža”, stoji u saopštenju.