Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Katar 2022

Urugvaj i Južna Koreja podijelili bodove

urugvaj juzna koreja sp 2022 ss

Drugo poluvrijeme bilo je vjerovatno najlošije u dosadašnjem toku turnira. Niko nije bio u stanju složiti nijednu ozbiljniju akciju i golmani nisu imali baš nikakvog posla

Urugvaj i Južna Koreja odigrali su bez golova u 1. kolu grupe H Svjetskog prvenstva. U utakmici bez ijednog udarca u okvir bliže pobjedi bili su Urugvajci, ali su Godin pa onda i Valverde pogodili stativu. Kasnije u ovoj grupi igraju Portugal i Gana.

Koreja je vrlo hrabro ušla u susret i od prve minute je visoko izašla na zadnju liniju Urugvaja kojemu je trebalo dvadesetak minuta da dođe k sebi. Koreja u tom furioznom otvaranju nije uspjela stvoriti pravu šansu, a prvi je zaprijetio Urugvaj u 19. minuti kad je Valverde nakon jedne duge lopte iz voleja tukao preko gola, piše Index.hr.

Koreja je najveću šansu na utakmici imala u 34. minuti kad je Hwang Ui-jo dobio idealnu loptu s desne strane. Bio je potpuno sam na desetak metara od gola i onda iz prve tukao visoko preko grede Rochetova gola. Puno bliže bio je Diego Godin dvije minute prije odmora. On je bio najviši u skoku nakon ubačaja iz kornera, ali je njegov udarac glavom zaustavila stativa.

Drugo poluvrijeme bilo je vjerovatno najlošije u dosadašnjem toku turnira. Niko nije bio u stanju složiti nijednu ozbiljniju akciju i golmani nisu imali baš nikakvog posla. Jedino vrijedno spomena u nastavku bila je stativa Valverdea minutu prije kraja.

On je primio loptu na 20-ak metara od gola i onda strašnim udarcem pogodio stativu. Stative se statistički ne broje kao udarci u okvir pa je ovo prva utakmica na ovom Svjetskom prvenstvu koja je završila bez ijednog udarca u okvir.