Van Gaal: Ronaldo i Rashford ne mogu se porediti

louis-van-gaal-man-united-swansea

Louis van Gaal, menadžer Manchester Uniteda izjavio je da je nemoguće porediti Cristiana Ronalda, jednog od najboljih fudbalera današnjice i mladu zvijezdu “crvenih đavola“ Marcusa Rashforda.

Rashford, kojem je tek 18 godina, u svojih prvih 11 utakmica za prvi tim Uniteda postigao je šest golova. Za isti učinak u dresu tima sa “Old Trafforda“ Ronalu je svojevremeno trebalo 40 utakmica. Stoga su britanski mediji već počeli sa poređenjem i predviđanjima kako bi Rashfordova karijera mogla biti veća od Ronaldove.

“Za mene je to kao da poredite kruške i jabuke. Ne slažem se s onim što želite da vam potvrdim, moramo čekati i vidjeti šta će se dogoditi. Naravno, fantastično je to što je Rashford napravio na početku svoje karijere, ali ne možete ga porediti za Ronaldom koji je igrao na drugoj poziciji kada je tek došao u Manchester. On uopšte nije bio napadač u Unitedu i uvjeren sam da ga ne možete porediti sa Rashfordom“, jasan je holanski trener.

Rashford je rođen 1997. godine u Wythenshaweu, a akademiji Manchester Uniteda priključio se sa sedam godina. Ove sezone van Gaal mu je ukazao povjerenje i uvrstio ga u prvi tim “crvenih đavola“, što mladi napadač za sada sjajno koristi. Postigao je gol u svakom takmičenju u kojem je igrao, tri u Premier ligi, dva u Ligi Evrope i jedan u FA kupu.