Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

trener sarajeva

Varešanović: Balta i Vrančić ostaju 99%, za Dala stižu ponude svaki dan

Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Mirza Varešanović

Sarajevo za Dala Varešanovića, koji u posljednje vrijeme briljira, ima veliki broj ponuda, te je njegov odlazak neminovan, tvrdi strateg kluba sa Koševa

Uoči utakmice posljednjeg kola Premijer lige između FK Sarajevo i FK Igman Konjic, trener bordo kluba Mirza Varešanović govorio je i o igračkom kadru za Europu, ali i narednu sezonu.

–Već duži period planiramo pojačanja. Imamo skaute. Vrančić i Balta, ja sam siguran 99% da ostaju. Ostavili su jako dobar utisak. Njima se jako sviđa u Sarajevu. Žele biti članovi našeg kluba. Imali smo tri stranca viška, a onda dva, nije bilo lako dva stranca staviti na tribine svaku utakmicu. Moja želja je da broj stranaca svedemo na pet i da nemamo problema sa tim – kazao je trener Sarajeva.

Sarajevo za Dala Varešanovića, koji u posljednje vrijeme briljira, ima veliki broj ponuda, te je njegov odlazak neminovan, tvrdi strateg kluba sa Koševa.

–Dal sigurno napušta Sarajevo. Imamo veliki broj ponuda, ali ima dosta ponuda. Svakodnevno stižu ponude. Mislim da mu je vrijeme da ide s obzirom na sve što je preživio zadnjih šest mjeseci – izjavio je Varešanović.