oglasio se na facebooku

Ministar Vranić je znao stradalu doktoricu: Još jedna žrtva “bahatih tatinih i maminih sinova”

Foto: N1
Haris Vranić

Tragično stradala Azra Spahić, mlada doktorica, bila je prijateljica njegovih kćeri, “iz predivne obitelji, predivan mladi cvijet, na početku života i karijere, koji je u trenutku nestao” i još jedna nevina žrtva “pobješnjelih, bahatih tatinih i maminih sinova”

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić oglasio se na Facebooku nakon tragične saobraćajne nesreće koja se kasno sinoć dogodila na Marijin Dvoru, a u kojoj je život izgubila mlada doktorica Azra Spahić.

Vranić je porodici tragično nastradale uputio saučešće u njihovoj neizmjernoj boli, te naveo kako bi se mnogo toga dalo učiniti da se spriječe ovakve nesreće.

“Stanujem u centru grada cijeli život, od rođenja, i svjedočim ludim utrkama automobila i motocikla svaku noć, pogotovo ljeti, stravičnoj buci mašina od koje se ne može oko sklopiti, i nikad se ništa poduzelo nije. Bilo je bezbroj nesreća u Titovoj ulici sa smrtnim ishodima, bez ikakvih naknadnih reakcija. Stotine puta smo apelovali da se postave kamere, ležeći policajci, kao u svim uređenim gradovima, ali nikad nije bilo sluha. Za mene je neopravdano, nelogično, neobjašnjivo postavljenje mnogobrojnih kamera na izlazima sa autoputa, nasred autoputa, a da u gradu, na najfrekventnijim ulicama nemate niti kamera, niti ‘ležećih policajaca’, ali nažalost mi i jesmo zemlja apsurda”, napisao je Vranić.

Tragično stradala Azra Spahić, mlada doktorica, bila je prijateljica njegovih kćeri, “iz predivne obitelji, predivan mladi cvijet, na početku života i karijere, koji je u trenutku nestao” i još jedna nevina žrtva “pobješnjelih, bahatih tatinih i maminih sinova”, naveo je Vranić

Pita se da li smo mi, kao društvo krivi, i odgovara da jesmo.

“Nijemo sjedimo i vrtimo rulet gledajući i čekajući na kojem sljedećem imenu će se kuglica zaustaviti. Nemam riječi, duboko žalim, osjećam duboku bol i bijes, jer ne mogu ništa promijeniti”, zaključio je ministar Vranić.