Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Glasnogovornica MUP-a KS

Armin Berberović nije imao položen vozački ispit, imao je alkohola u krvi

Armin Berberović

Novalić je kazala i da jedna djevojka zadobila teške povrede opasne po život, dok je druga, koja je također zadobila teške tjelesne povrede, otpuštena na kućno liječenje

Glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo Mersiha Novalić otkrila je medijima nove informacije o teškoj saobraćajnoj nesreći na Marijin Dvoru u kojoj je sinoć život izgubila mlada doktorica Azra Spahić.

“Vozač A. B. nije imao položen vozački ispit. Imao je alkohola u krvi”, navela je glasnogovornica Novalić.

Novalić je kazala i da jedna djevojka zadobila teške povrede opasne po život, dok je druga, koja je također zadobila teške tjelesne povrede, otpuštena na kućno liječenje.

Ispričala je i tok događaja nakon sinoćnje nesreće.

“Naš Operativni centar je sinoć u 23:30 sati zaprimio prijavu na raskrsnici ulica Maršala Tita i Dolina došlo do saobraćajne nezgode u kojoj je stradalo više osoba. Policijski službenici PU Centar su izašli na mjesto događaja i nažalost potvrdili navode iz prijave u kojoj su nastradale mlade pješakinje. Ljekar hitne pomoći je na mjestu hitne pomoći konstatovao smrt jedne žene, a dvije su prevezene na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Uviđajem je rukovodila dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva KS. Obavili su ga policijski službenici Uprave policijeMUP-a KS i sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke” -” rekla je Novalić.