Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Velež će u Tursku na pripreme, predsjednik i trener predstavili planove

klafuric
FOTO: Fena

Predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Velež Senad Kevelj osvrnuo se na prvi dio sezone koji je Velež završio na trećem mjestu prvenstvene tabale iza Borca i Zrinjskog

Prozivkom i prvim treningom nogometaši Veleža započeli su pripreme za nastavak nogometne sezone.

– Pred nama je početak priprema, želimo nastaviti tamo gdje smo stali na kraju prošle godine. Napravili smo jako dobre stvari, kao ekipa smo u izgradnji, klub je u ekspanziji i uvijek je lijepo kada se nešto takvo stvara. Također, sretni smo da nas je popratio rezultat, za koji smo radili – kazao je trener Veleža Dean Klafurić.

Velež je već doveo nekoliko pojačanja koja će, smatra Klafurić, dokazati svoju kvalitetu i zaoštriti konkurenciju u ekipi.

– Doveli smo igrače za koje smatramo da su nam potrebni u ovome trenutku kako bi nadopunili naš kadar. Doveli smo Vitu Čaića iz Dinama na posudbu, doveli smo golmana Tomislava Duku i tu su još dva igrača koji će potpisati ugovor, čime smo završili prijelazni rok. Čaić je mladi veznjak koji trenutno igra za U-19 reprezentaciju Hrvatske, napravili smo saradnju s Dinamom, na obostranu korist. Vito dolazi da poboljša naše druge mlade igrače. Tomislav Duka je golman s bogatim iskustvom, a dovodimo ga da bi našeg drugog golmana Ribića poslali na posudbu da stekne neophodnu praksu jer dugo sjedi na klupi, mi na Ribića želimo računati u budućnosti. Također, na kraju prošle godine napravili smo dobar posao što smo produžili ugovore dobrom djelu igrača, a to znači da stvaramo klub za budućnost – naglasio je trener Rođenih.

Potvrdio je kako se Dino Hasanović nalazi u procesu rehabilitacije te kako će klub raskinuti ugovor s Alenom Kranjcom, koji se neuspješno oporavlja nakon operacije, i to na zahtjev samog igrača.

Velež će tradicionalno na pripreme u tursku Antalyju, gdje su planirane četiri prijateljske utakmice.

– Na pripreme krećemo s 28 igrača, a možda nam se priključi još neko. U Tursku krećemo 19. januara a ostajemo do 4. februara. Imamo dogovorene utakmice s Murom (Slovenija), Vejle BK (Danska), Alashkert (Armenija) i kao šlag na kraju sa Šahtarom iz Donjecka – izjavio je Klafurić.

Ulaganja u infrastrukturu

Predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Velež Senad Kevelj osvrnuo se na prvi dio sezone koji je Velež završio na trećem mjestu prvenstvene tabale iza Borca i Zrinjskog.

– Ulazak u sezonu možda nije bio obećavajući, ali kako je prvenstvo odmicalo i kako smo dobili novog trenera, s krajnjim ishodom prvenstva smo jako zadovoljni. Naš cilj na samom početku prvenstva bio je gornji dio tabele, prve četiri ekipe, trenutno smo na trećem mjestu i s time smo zadovoljni – rekao je Kevelj.

Velež je prošlog ljeta krenuo u izgradnju južne tribine, a radovi idu po planu.

– Narednih dana izlijevamo podnu ploču i krećemo sa stupovima i konstrukcijom za tribine. To je, kao i sam rezultat, jednako važno za Velež. Bez dobre infrastrukture i bez evropskih utakmica, to jednostavno nije Velež kojemu mi težimo. Imamo osigurana sredstva za konstruktivni dio južne tribine i za njeno natkrivanje, a nadam se kad se sve to završi da ćemo imati i za stolice – dodao je Kevelj.

Kada je u pitanju sportska infrastruktura Kevelj je također najavio potpisivanje sporazum s FK Blagaj u vezi pomoćnog travnatog terena.

– Velež se obvezuje da će izgraditi taj teren, teren koji je ozbiljna investicija, stotine hiljada maraka. Taj teren ćemo imati na korištenje pet godina gdje će Velež uredno trenirati, a FK Blagaj igrati utakmice u ranga u kojemu se nalazi. Sve bi to trebalo biti završeno u roku 60 dana, a do tada ćemo koristiti teren u Bijelom Polju. Finansijska konstrukcija za taj projekt je zaokružena i neće biti nikakvih prepreka da se to završi – istaknuo je predsjednik UO FK Velež.

Kevelj je dodao kako je za novu Veležovu upravu finansijska stabilnost kluba prioritet:

– Kad smo došli prije 13 mjeseci zatekli smo velike plaće, a u tom trenutku smo bili skeptični hoćemo li uopće moći to iznijeti. Napravili smo rezove, klub smo finansijski stabilizirali, nismo imali problema s plaćama, pokrivanjem troškova rada kluba i ostalog. Klub je apsolutno finansijski stabilan, rekao bih da je u ovome trenutku jedan od najstabilnijih u Premier ligi.