Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Velež drastično oštećen protiv Olimpika u Sarajevu?!

image-63d042861a92d4d65bf74603a0f771893d2e8b99b74a104b800757722651addf-V

Uprava Veleža žestoko je reagirala nakon poraža od tuzlanske Slobode u 23. kolu BHT Premijer lige BiH. Tuzlaci su tada do pobjede protiv “otpisanih” Mostaraca jedva došli u 96. minuti sudijske nadoknade, a Rođeni nakon susreta nisu krili ogorčenje zbog, kažu, zakulisnih radnji, nervoze gostiju i optužbi da su “igrali za nekoga trećeg”.

“Stekao dojam da će se igrati sve dok Tuzlaci ne postignu pobjednički gol. Da li je na ovaj način ušutkana i završila borba za regularnost takmičenja?

Od najčišće titule, kako je u izljevima jeftinog medijskog populizma, sam sebi, tepao predsjednik Slobode Azemir Husić, vidjeli smo tek psovke i vrijeđanja njihovih predstavnika i trenera, koji su valjda mislili da im se dovoljno samo pojaviti u Vrapčićima, a da će pobjeda, samo po sebi, biti upisana”, saopćeno je tada iz mostarskog kluba.

Mostarci su tvrdili da niti su i nikada neće kompromitovati ime kluba bilo kakvim malverzacijama i neregularnostima, te da se neće žaliti na suđenje ni na protivnika kako se ne bi pomislilo da traže alibi za neuspjeh na sportskom polju.

Međutim, ni nepune dvije sedmice od ovog meča strasti u Mostaru su se nanovo uzburkale. Tako se danas društvenim mrežama proširila slika sa posljednje utakmice na Otoci na kojoj je Olimpic upisao minimalnu pobjedu (1:0).

Na fotografiji se vidi da su sudije drastično oštetile Velež i na ovom susretu.

Kao što se vidi igrač mostarskog kluba nije bio u nedozvoljenoj poziciji i da su sudije dopustile, Olimpic vrlo vjerovatno ne bi osvojio sva tri boda?!

Iako se Velež već praktično oprostio od Premijer lige BiH, i ova situacija im rezultatski ne znači skoro pa ništa, Mostarci ne kriju ljutnju jer se još jednom potvrđuje teza da je bh. fudbal zaglibio u kriminal i lopovluk iz kojeg ne može izaći ništa dobro.

UO FK Velež: Ne želimo dizati galamu, ali ovako više ne ide