Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

konferencijska liga

Velež uvjerljivim porazom od Elfsborga ispao iz kvalifikacija za Evropu

20210812_2_49587107_67866518_Web

“Rođeni“ su na Grbavici u trećem kolu kvalifikacija poraženi od švedskog Elfsborga sa ubjedljivih 1:4

Fudbaleri mostarskog Veleža nisu uspjeli da se plasiraju u play-off UEFA Konferencijske lige.

“Rođeni“ su večeras na sarajevskom stadionu Grbavica u trećem kolu kvalifikacija poraženi od švedskog Elfsborga sa ubjedljivih 1:4, nakon što je u prvom duelu bilo 1:1, javlja Anadolu Agency (AA).

Gosti su mnogo bolje otvorili utakmicu i već u trećoj minuti poveli pogotkom Pera Fricka, kojem je prethodila velika greška Veleževog defanzivca Tarika Isića. Novi šok za 10.000 navijača na Grbavici i igrače Veleža uslijedio je u 16. minuti, kada je Jeppe Okkels probio po lijevoj strani i prelijepim udarcem sa vrha šesnaesterca savladao nemoćnog Slavišu Bogdanovića za vodstvo Elfsborga 2:0.

No, Velež se nije predao. Naprotiv “rođeni“ su krenuli ka golu gostiju i stvorili nekoliko lijepih šansi do odlaska na odmor. Ipak, Slaviša Radović, Dženan Zajmović i Haris Ovčina nisu uspjeli zatresti protivničku mrežu.

I u drugo poluvrijeme Velež ulazi jako loše. Okkels u 48. koristi lošu reakciju domaće odbrane i pogađa za 3:0, a samo četiri minute kasnije dosuđen je penal za Elfsborg. Iako je Bogdanović odbranio udarac Andre Romera, na odbijenu loptu je natrčao Frick i zatresao mrežu za velikih 4:0. Poraz Veleža uspio je u 81. minuti ublažiti Dejan Georgijević.

Elfsborg će u dvomeču za plasman u grupnu fazu Konferencijske lige igrati protiv holandskog velikana Feyenoorda.