Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Velike mjere sigurnosti pred meč PSG – Troyes

PSG-1024×683

Uprava Fudbalskog kluba PSG u organizaciji subotnje ligaške utakmice francuskog šampionata protiv Troyesa poduzet će velike sigurnosne mjere.

Kako bi se izbjegao rizik od eventualnih novih terorističkih napada u Parizu navijačima neće biti dozvoljeno unošenje torbi i kaciga na stadion “Park prinčeva”. Isto tako, upućen je apel svima koji planiraju doći na utakmicu da na stadion stignu ranije kako bi prošli rigorozne kontrole, na osnovu kojih će prilikom ulaska na tribine morati pokazivati i lične dokumente, javlja Anadolu Agency (AA).

Bit će izmijenjen i režim saobraćaja u ulicama oko “Parka prinčeva”. Autobusi sa igračima neće ići na ulaze na kojima ih tradicionalno pozdravljaju navijači, tako da takve vrste okupljanja oko stadiona u subotu neće biti.

Pojačane mjere sigurnosti su povećane iz razloga što je Pariz u vanrednom stanju nakon niza terorističkih napada koji su se dogodili 13. novembra, a u kojima je na više lokacija ubijeno 130 ljudi i više stotina ranjeno.

Utakmica 15. kola Lige 1 Francuske između PSG-a i Troyesa igra se u subotu, 28. novembra, sa početkom u 17 sati, piše Anadolu Agency.