Premijer liga BiH

Veliko iznenađenje na Otoci, Široki s juniorima osvojio bod u Tuzli

olimpik (1)

Duel između Tuzla Cityja i Širokog Brijega je završen bez pobjednika 1:1

Odigrane su dvije utakmice 12. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Veliko iznenađenje su priredili fudbaleri sarajevskog Olimpika koji su na svojoj Otoci pobijedili Zrinjski s 3:0 te tako prekinuli seriju loših rezultata.

Olimpik je do prvog pogotka došao u 56. minuti. U kaznenom prostoru domaćih Brkić je oborio Cruza, a nakon što je glavni arbitar pokazao na bijelu tačku, siguran realizator najstrožije kazne je bio Lekanić.

Na isti način Olimpik dolazi i do drugog pogotka nakon nešto više od pet minuta. Nakon duela Brkića i Cruza dosuđen je novi jedanaesterac, loptu u ruke je ponovo uzeo Lekanić koji je matirao golmana Zrinjskog i povisio na 2:0, a do kraja utakmice mreža Zrinjskog se zatresla još jednom.

Konačnih 3:0 je sudijskoj nadoknadi postavio Šišić.

Brkić je nakon drugog penala dobio crveni karton, odnosno drugi žuti, pa su gosti u finišu bili primorani da igraju s igračem manje.

Duel između Tuzla Cityja i Širokog Brijega je završen bez pobjednika 1:1. Tuzlanski sastav je važio za apsolutnog favorita, naročito ako se zna da su gosti na Tušanj doputovali praktično sa juniorskim sastavom zbog problema sa koronavirusom.

Do prednosti prvi je došao Široki Brijeg. U 73. minuti Stanić je ubacio iz slobodnog udarca, a Ramić slabo reagovao i skrenuo loptu u vlastitu mrežu za vodstvo gostiju koje nije dugo bilo na snazi. Ekpresno su domaći došli do poravnanja preko Ubiparipa, koji je deset minuta prije kraja mogao i prokrenuti rezultat, no stativa je spasila Široki Brijeg.

Trener Širokobriježana Toni Karačić remijem, ali i igrom svojih izabranika može da bude itekako zadovoljan, posebno ako se uzme u obzir da je u zapisniku imao čak 14 fudbalera do 21 godinu.