Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Veselinović: Nikoga se ne plašimo, niti potcjenjujemo

veselinovic

Nogometaš Slobode Mladen Veselinović sinoć je u Tuzli, zbog dva gola u susretu sa ekipom Sarajeva, dočekan kraljevski. Navijači su ga nosili na rukama, bilo je “vatreno”, kao u vrijeme kada se slavio ulazak Slobode u Premijer ligu ili kada su košarkašice Jedinstva Aide, 22. marta 1989. godine osvojile titulu prvakinja Evrope.

Veselinovića slave kao junaka dana, mada je cijela ekipa izvrsno odigrala utakmicu protiv Bordo tima.

– Taktički smo odigrali savršeno. Igrali smo svoju igru, disciplinovano, koristeći naše prednosti. Vidjelo se koje su. A što se tiče mojih golova, oni su ipak plod igre cijele ekipe. Mogao je u mojoj poziciji biti neki drugi igrač. Važno je da smo pogađali i pobijedili – izjavio je za Fenu Veselinović.

Igrači Slobode jutros su na Tušnju imali lagani, opuštajući trening. Sutra će raditi “punom parom” i pripremati se za novog protivnika iz Sarajeva, Željezničara.

Time Tuzlaci završavaju seriju teških protivnika i učestalog igranja. Ekipa s Grbavice bit će šesti suparnik u mjesec i pol dana. Tačnije, četvrti u 11 dana.

– Naš plan je ići utakmicu po utakmicu. Nikoga se ne plašimo, nikoga ne potcjenjujemo. Pomalo smo i umorni, ali nastojat ćemo da nastavimo u ovom tempu. Što se Željezničara tiče, niko na Tušnju nije favorit. Znam da će biti teško, ali neka oni o nama razmišljaju – kazao je Veselinović.

Euforija u Tuzli je na vrhuncu. Sada se više ne spominje samo titula prvaka, nego i “dupla kruna”.

– Ima još dosta utakmica. Mnogo je prepreka pred nama do kraja utrke. Fokusiramo se samo na našu igru. Drugi nas ne interesuju, o svakome razmišljamo onda kada dođe na red – zaključio je nogometaš Slobode Mladen Veselinović.