Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

turska Superliga

Višća briljirao u visokoj pobjedi Basaksehira

20200118_2_40392800_51312031_Web (1)

Basaksehir se nakon 18 utakmica nalazi na drugom mjestu tabele Superlige s bodom manje od lidera Sivasspora

Bosanskohercegovački fudbalski as Edin Višća briljirao je danas u visokoj pobjedi koju je rezultatom 4:1 slavio njegov Medipol Basaksehir protiv BtcTurk Yeni Malatyaspora, javlja Anadolu Agency (AA).

Golijadu na stadionu “Fatih Terim” otvorio je ponajbolji igrač Basaksehira Višća u 22. minuti. Na odbijenu loptu odlično je reagirao sa vrha šesnaesterca i volej udarcem pogodio nebranjeni dio mreže.

Do kraja poluvremena Basaksehir je vodio s 4:0, a u strijelce su se upisali i Demba Ba, Irfan Can Kahveci i Mahmut Tekdemir. Višća je bio i asistent kod odličnog gola Kahvecija.

Viceprvak Turske Basaksehir dominirao je i u drugom poluvremenu, a Višća je ovacijama s terena ispraćen u 76. minuti kada ga je zamijenio Danijel Aleksić.

Jedini gol za Yeni Malatyaspor postigao je bivši igrač Sarajeva Adis Jahović u 64. minuti meča. Za konačni rezultati 4:1 Jahović je majstorskim lobom završio brzu akciju tima iz Malatye.

Basaksehir se nakon 18 utakmica nalazi na drugom mjestu tabele Superlige s bodom manje od lidera Sivasspora koji sutra igra na teškom gostovanju kod posrnulog Besiktasa.

Yeni Malatyaspor je na osmom mjestu na tabeli i u potrazi je za novim trenerom s obzirom da je ekipu danas s klupe vodio sportski direktor Ali Ravci, jer je treneru Sergenu Yalcinu nedavno uručen otkaz.