Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

turska Superliga

Višća i društvo u “crnoj rupi”, agonija traje 49 dana

Zastrašujuće zvuči podatak da su za tih 49 dana u devet “ozbiljnih” utakmica primili 31 gol

Aktuelnom šampionu Turske ove sezone ne ide baš najbolje. Basaksehir našeg Edina Višće kao da je upao u “crnu rupu”. Skoro 50 dana traje prava agonija u redovima istanbulskog tima.

Zadnju “ozbiljnu” utakmicu Višća i društvo dobili su 8. novembra, i od tada su bukvalno u slobodnom padu. Ako zanemarimo demoliranje niželigaša Turgutluspora u Kupu Turske (7:0), u zadnjih devet utakmica, od mogućih 27 Basaksehir je osvojio – 2 boda!

Sedam poraza (tri u Ligi i četiri u Ligi prvaka) skupili su aktuelni prvaci za zadnjih 49 dana.

Zastrašujuće zvuči podatak da su za tih 49 dana u devet “ozbiljnih” utakmica primili 31 gol! Uspjeli su zabiti 14 golova, i jasno je da je odbrana “raka rana” tima Erola Buluta.

Danas im u goste stiže Hodžićeva i Hajradinovićeva Kasimpasa, ekipa koja uspjela skupiti pobjedu više od Basaksehira ove sezone. Iako su domaćini favoriti prema kladionicama, teško i da bi navijači istanbulskog tima smjeli novac uložiti na pobjedu svojih ljubimca danas.

Ukoliko ste ljubitelj sportskog klađenje, kompletnu ponudu kladionice MOZZART za meč Istanbul – Kasimpasa pogledajte OVDJE!