Kršenje protokola

Wales potjerao trojicu reprezentativaca

fudbal lopta ilu (1)

Igrač Leeds Uniteda Roberts se ispričao preko svog Instagram profila zbog kršenja pravila

Reprezentacija Walesa je poslala kući trojicu reprezentativaca Hala Robson-Kanua, Rabbija Matondoa i Tylera Robertsa uoči kvalifikacijskog susreta protiv Češke koji je na rasporedu u utorak jer su prekršili protokol, objavio je Velški nogometni savez.

“Trojica nogometaša se vraćaju u svoje klubove danas poslije podne”, stoji u priopćenju FAW-a koji dodaje da neće davati nikakve daljnje komentare o tom slučaju.

I dok nema objavljenih pojedinosti o tome kako su nogometaši prekršili protokol, igrač Leeds Uniteda Roberts se ispričao preko svog Instagram profila zbog kršenja pravila, prenosi Hina.

“Nesretni smo što napuštamo kamp ranije, ali pravila su pravila i nisam trebao biti gore u hotelu duže od zadanog vremena. Ispričavam se ekipi, osoblju i navijačima Walesa. Nastavit ću raditi naporno da zavrijedim mjesto u reprezentaciji na Euru”, napisao je.

Wales je izgubio 1:3 u prvoj kvalifikacijskoj utakmici od Belgije, ali je pobijedio Meksiko u prijateljskoj utakmici tokom vikenda. U utorak igra u grupi drugu kvalifikacijsku utakmicu protiv Češke.