Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premier liga

Wolvesi doveli iskusnog defanzivca Marcala iz Lyona

marcal

Wolvesi su u subotu doveli mnogo skuplje pojačanje, a riječ je o mladom 18-godišnjem portugalskom fudbaleru Fabiju Silvi, koji je stigao iz Porta u rekordnom transferu engleskog kluba vrijednom 40 miliona eura

Wolverhampton Wanderers doveo je drugo pojačanje u ljetnom prelaznom roku, a riječ je o Marcalu, iskusnom 31-godišnjem odbrambenom fudbaleru koji stiže iz Olympique Lyona, prenosi Anadolu Agency (AA).

Marcal je sa Wolvesima potpisao dvogodišnji ugovor, a Lyonu su platili obeštećenje od dva miliona eura. Brazilski fudbaler je posljednje tri godine proveo u Lyonu s kojim je ove sezone senzacionalno stigao do polufinala Lige šampiona.

Wolvesi su u subotu doveli mnogo skuplje pojačanje, a riječ je o mladom 18-godišnjem portugalskom fudbaleru Fabiju Silvi, koji je stigao iz Porta u rekordnom transferu engleskog kluba vrijednom 40 miliona eura.

Marcal pokriva poziciju lijevog beka, ali po potrebi može igrati i ofanzivnije na krilu. Time je menadžer Nuno Espirito Santo pojačao konkurenciju na boku, nakon što je Jonny Castro pretrpio oštećenje ligamenta koljena u posljednjoj pobjedi Wolvesa u Ligi Evrope protiv Olympiakosa prošlog mjeseca.

“Nakon što je odigrao preko 280 utakmica u najjačim ligama, te igrao u Ligi šampiona, Marcal će donijeti ogromno iskustvo našem mladom timu“, rekao je Jeff Shi, izvršni predsjednik Wolvesa.

Brazilac je profesionalnu karijeru počeo Guarantigueti, a zatim je igrao za Torreense, Nacional, Benficu, Gaziantepspor, Guingamp i Olympique Lyon.