Zastava BiH postavljena na centralni jarbol „Turnira prijateljstva“ u Bijeljini

Miloševićev „Turnir prijateljstva“ ignorisao zastave drža

Zastava države Bosne i Hercegovine postavljena je danas na centralni jarbol „Turnira prijateljstva“ koji se igra u Etno selu „Stanišić“ pokraj Bijeljine.

Na taj način organizatori predvođeni direktorom turnira Savom Miloševićem ispravili su grešku, te ispoštovali protokol organizacije međunarodnih sportskih događaja koji propisuje striktno isticanje na centralnom jarbolu zastave države u kojoj se događaj dešava.

Naime, prva dva dana renomiranog turnira, na kojem učestvuje 16 fudbalskih U-16 ekipa iz država sa prostora bivše Jugoslavije, na četiri centralna jarbola bile su istaknute zastave bh. entiteta Republike Srpske, Grada Bijeljine, Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) i Fudbalskog saveza Republike Srpske (FSRS).

Od danas, umjesto entitetske, istaknuta je državna zastava BiH.

„Nakon što ste objavili priču o tome da nema državnih simbola na centralnim jarbolima turniru u Bijeljini, odmah smo reagovali. Zvao sam Miloševića, koji mi je obećao da će grešku sa zastavama danas i ispraviti, što je i učinio. Nogometni/Fudbalski savez BiH i dalje podržavat će ‘Turnir prijateljstva’ u Bijeljini. Zaista, odličan sportski događaj na kojem učestvuju fudbalski talenti sa prostora cijele bivše zajedničke države. Vjerujem da će se igrati još mnogo narednih godina, bez ikakvih organizacionih propusta, i postati jedan od najjačih u ovom dijelu Evrope“, rekao je za Anadolu Agency Jasmin Baković, generalni sekretar N/FS BiH.

Na „Turniru prijateljstva“ u Bijeljini danas se igraju utakmice trećeg kola po grupama, nakon koji će pobjednici četiri grupe izboriti plasman u polufinale. Finalni meč je 24. maja, a titulu prošlogodišnjeg pobjednika brani zagrebački Dinamo.