Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zavirite u luksuzni dom najskupljeg nogometaša današnjice

pogba kuca

Francuski reprezentativac i ofenzivac Manchester Uniteda Paul Pogba vlasnik je najskuplje transfera u historiji nogometa.

Naime, “đavoli” su za njegov povratak na Old Trafford Juventusu platili 105 miliona eura, odnosno pet više nego transfer Garetha Balea iz Tottenhama u Real.

Nakon četiri sezone igranja u Juventusu, Pogba se prošlog ljeta vratio u Manchester United i dogovorio sedmičnu plaću od 290.000 funti. Naravno, kudikamo više nego što je imao u prvom mandatu u Unitedu, piše Daily Mail.

Samim time jasno je da si je ovoga puta mogao priuštiti i puno skuplji dom. Engleski mediji tako navode da se nedavno uselio u vilu u sjeverozapadnom dijelu Manchestera, tačnije u Cheshireu, u kojem žive ljudi istih platežnih mogućnosti, ali i umjetnici željni mira i tišine.

Za kuću u kojoj je prije živio još jedan bivši napadač Uniteda, Meksikanac Javier Hernandez Chicharito, trenutno igrač Bayera iz Leverkusena, Pogba je platio 2,9 miliona funti.

U Pogbinom komšiluku skrasili su se penzionisani golman Richard Wright, koji je prošle igrao za Manchester City i penzionisani francuski nogometaš Olivier Kapo.

Novi dom Francuza smješten je samo 20-ak minuta vožnje od Unitedova trening kampa u Carringtonu, sav je namještaj izrađen po mjeri, a oko kuće prostire se visoka živica kako bi se zaštitila privatnost 23-godišnjeg nogometaša.

Naravno, unutar kuće ima i luksuza, od bazena, sobe za bilijar.