Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Fudbal

Zbog povrede Kaka ipak neće nastupiti na Copa America

02/06/2016

Brazilski reprezentativac Kaka, koji trenutno nastupa u dresu američkog fudbalskog tima Orlando City, zbog povrede neće nastupiti za reprezentaciju Brazila na predstojećem jubilarnom Copa America u u SAD-u.

Fudbalski savez Brazila saopćio je da će Kaka zbog povrede sa terena odsustvovati najmanje tri sedmice i da neće moći nastupiti na Copa America na kojem je u dresu brazilske selekcije trebao zamijeniti ranije povrijeđenog Douglasa Costu iz Bayern Munchena.

Brazilski selektor Dunga je kao treću opciju u vezni red tima pozvao Paula Henriquea Gansa iz Sao Paula.

Iskusni 34-godišnji Kaka u dresu brazilske reprezentacije odigrao je ukupno 92 utakmice i postigao 29 golova. Prije devet godina je bio proglašen i za najboljeg igrača svijeta.

Iako na početku priprema nije dobio poziv, u sastav Brazila je uvršten prije šet dana kada se povrijedio Costa.

Međutim povreda na treningu će ga ipak spriječiti da ode u SAD i nastupi na Copa America koji je održava od sutra do 27. juna povodom 100 godina tog najstarijeg međunarodnog fudbalskog takmičenja.

Komentari