Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FSKS večeras organizuje svečani defile nogometnih dragulja

src safet zajko1

U sportskom centru “Safet Zajko” u Halilovićima, večeras će biti upriličen svečani defile 104 selekcije raznih škola fudbala i klubova koji su učestvovali u ovom najmasovnijem takmičenju najmlađih kategorija (godišta 2005., 2006., 2007. i 2008.).

Očekuje se dolazak oko 1.000 dječaka učesnika. FSKS za sve ekipe je pripremio pehare, a učesnicima medalje, s obzirom na to da nije rangirao ekipe prema plasmanu na tabeli.

Organizator je Fudbalski Savez Kantona Sarajevo na čelu sa nedavno izabranim predsjednikom Galibom Kulovcem, a povod je kraj nogometne sezone omladinskog takmičenja “Lige pjetlića i cicibana Kantona Sarajevo”.

– Veoma smo ponosni na ovaj događaj, s obzirom na to da niko u BiH nije organizirao omladinsko takmičenje na ovaj način, a naročito u ovolikom broju. Pozvali smo sve općinske načelnike u Sarajevskom kantonu, kantonalnog ministra kulture i sporta i druge sportske radnike – rekao je Ermin Čolpa, generalni sekretar Fudbalskog Saveza Kantona Sarajevo.

Rukovodstvo FSKS na čelu sa tadašnjim predsjednikom Elvedinom Begićem, u septembru 2013. godine, po prvi put je pokrenulo zvaničnu, jedinstvenu, fudbalsku ligu mlađih kategorija. Liga obuhvata selekcije većine škola fudbala koje egzistiraju na području Kantona Sarajevo, ali i šire.

Jedan od glavnih ciljeva ovog projekta bio je ujedinjenje i registracija svih škola fudbala i njihovih polaznika na jednom mjestu, kroz informacioni sistem, kako bi se dobili zvanični podaci o aktivnim mladim igračima.

Manifestacija u sportskom centru “Safet Zajko” počinje u 18 sati.