Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Željezničar objavio detalje o ulaznicama za okršaj s Borcem na Grbavici

manijaci zeljeznicar
Foto: Facebook/ FK Željezničar

Među navijačima “Plavih” već vlada velika euforija uoči ove utakmice

Posljednje, 33. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine donosi nam veliki okršaj starih rivala na Stadionu “Grbavica” gdje će se sastati Željezničar i Borac.

Među navijačima “Plavih” već vlada velika euforija uoči ove utakmice. Razloga za to je mnogo: posljednja utakmica sezone, i to na “Grbavici”, izboren opstanak i četiri pobjede u pet posljednjih utakmica, protivnik koji je u posljednjem kolu ovjerio cijelosezonsku sramotu i “osvojio” titulu prvaka naše države, rivalstvo između dvije navijačke grupe… U svakom slučaju nema sumnje da nas očekuje spektakl na “Grbavici” u nedjelju, 26. maja, od 17:00.

Međutim, primarni cilj svih navijača Željezničara je ispuniti tribine “Grbavice” što je više moguće i time ponovo zauzeti prvo mjesto po posjećenosti u WWin ligi Bosne i Hercegovine. Za to će biti potrebno da na “Grbavici” bude više od 9.745 navijača. Time bi Željezničar prestigao svog velikog gradskog rivala, Sarajevo, u posjećenosti i treću godinu uzastopno bi bio najposjećeniji klub u Bosni i Hercegovini te među vodećima u regionu. Sarajevo je ove sezone gledalo 112.150 gledalaca i to je njihova konačna cifra s obzirom da će u posljednjem kolu gostovati Širokom Brijegu. Željezničar je ove sezone gledalo 102.404 gledalaca.

Iz Fudbalskog kluba Željezničar su objavili i detalje vezane za ulaznice za ovaj susret. Ono što je zanimljivo jeste da su ulaznice za ovaj susret ovoga puta “malo” jeftinije nego inače, da će prodaja trajati više dana, te da će ulaznice biti moguće kupiti i online.

“Prodaja ulaznica za naredni susret sa Borcem vršit će se u sljedećim terminima:

Petak: 9:30 – 17:30 sati u Shopu FK Željezničar – samo za aktivne članove
Subota: 9:30 – 17:30 sati u Shopu FK Željezničar
Nedjelja: 9:30 – 17:00 sati u kućicama ispred stadiona

Cijene ulaznica su sljedeće:

Jug: 3 KM
Sjever: 6 KM
Sjever djeca do 10 godina: Besplatno
Sjever djeca od 10 godina: 3 KM
Istok: 9 KM
Istok djeca – 5 KM
Zapad A1: 30 KM

Online prodaja ulaznica – https://www.kupikartu.ba/karte/event/6657/fk-eljezniar-fk-borac

Kapije na ulazima se otvaraju u 15:30 sati. Na istoku će biti otvorena četiri ulaza (C1, C2, C3, C4), na sjeveru četiri (B4, B5, B6, B7), na zapadu tri (A1, A2, A3) i na jugu tri ulaza”, stoji u objavi “Plavih”.