Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Željo uzeo bod na Pecari, pa osuo drvlje i kamenje na suđenje

zeljo pecara

U pretposljednjoj utakmici 4. kola BH Telecom Premijer lige BiH, Široki Brijeg i Željezničar podijelili su bodove na Pecari odrigavši 1:1.

Od 18. minuta Plavi sa Grbavice ostali su sa 10 igrača u polju, nakon što je isključen Antolović zbog igranja rukom van kaznenog prostora.

[pull_quote_right]To što nismo zabili i što smo Želju počastili golom, to je naš problem, poručio Mladina[/pull_quote_right]

Antolović je zaradio crveni karton, ali i spriječio Matu Pehara da postigne gol iz izgledne situacija.

No, uprkos igraču manje na terenu, Željezničar je poveo golom Ognjena Đelmića u 30. minutu utakmice. Pogriješio je Slavko Brekalo, a Zoran Kokot asistirao Đelmiću.

Željo odolijevao napadima domaćih sve do 72. minuta kada je Zvonimir Kožulj izjednačio. Prava drama viđena je u sudačkoj nadokandi.

Prvo je isključen Brekalo zbog drugog žutog kartona, a potom je Kožulj pogodio stativu gola Željezničara. Nakon toga Želji je poništen gol zbog ofsajda. Nakon utakmice, iz Plavog tabora osuli su drvlje i kamenje na Skakića i njegove pomoćnike.

Danas od 17 sati posljedji susret 4. kola na Otoci igraju Olimpic i Slavija.

tabela plbih

“Zadovoljan sam rezultatom, Široki je odlična ekipa. Korektna igra, ali suđenje…. Nevjerovatno je da se Željezničaru u posljednje vrijeme sudi na ovaj način. Ne sudi nam se po pravilima nogometne igre”, poručio je nakon utakmice razočarani Milomir Odović, trener Plavih.

“Velika je nesreća što nismo pobijedili. Imali smo milion kornera, udaraca na gol… To što nismo zabili i što smo Želju počastili golom, to je naš problem”, kazao je nakon utakmice trener Širokog Brijega, Davor Mladina.

Pogledajte šta se dešavalo na Pecari…

“Sramota. Šta drugo reći? Pozivam Salema Prolića i Elmira Pilava da nam pojasne kakve namjere Savez ima prema našem klubu. U četiri kola oteta su nam tri boda”, poručio je predsjednik Želje Almir Gredić nakon utakmice na Pecari.

Iz Željezničara su poručili da je klub u prva četiri kola direktnim sudijskim greškama već izgubio tri boda.

– Uvjereni smo da se više ne radi o izolovanim incidentima i slučajnim greškama, već o organizovanoj kampanji protiv kluba koji daje najviše reprezentativaca Bosne i Hercegovine na svim nivoima – saopćeno je iz Željezničara.

Loše odluke na štetu Željezničara, kako navode, nastavak su sudijskih nedosljednosti i improvizacija koje su počele u proljetnom dijelu prošle takmičarske sezone.

– Odgovornim za postojeće stanje smatramo rukovodioca odjela za suđenje Salema Prolića, kao i direktora sektora za takmičenje Elmira Pilava. Pozivamo komitet za suđenje da sankcioniše loše suđenje i poduzme korake da zaštiti regularnost takmičenja, te na taj način omoguće da se titula izbori isključivo na terenu, a ne zakulisnim radnjama mimo terena kao što je bio slučaj u prethodne dvije sezone – navodi se u saopćenju.