Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zidane više nije trener Reala!

Zinedine Zidane

Jose Sanchez, novinar Radio Marce, objavio je da Zinedine Zidane napušta Real!

Kao bomba odjeknula je vijest obznanjena prije nekoliko trenutaka. Medijima koji prate Real prethodno je upućena obavijest će u klupskom kampu Valdebebas od 13 sati vanrednu konferenciju za medije imati trener Zinedine Zidane i predsjednik Florentino Perez.

“Poslije tri godine potrebna mi je promjena. Nešto drugo. Znam da je ovo čudan trenutak za sve one koji su uključeni u zbivanja u Realu, ali smatram da je ovo prava odluka. Ovaj tim treba nastaviti da pobjeđuje, a za to mu je neophodna promjena. Zato sam donio odluku da ne ostanem trener Reala i naredne sezone“, istakao je Zidane.

“Ne tražim drugi klub. Razgovarao sam s kapitenom. Sergio (Ramos) razmije, igrači razumiju moju odluku”, dodao je Francuz.

Florentino Perez, predsjednik Real Madrida, naglasio je da nije očekivao takvu odluku Zidanea.

“Niko ne može biti spreman na ovakvu vijest. U šoku sam. Nakon trijumfa u Ligi šampiona, nisam očekivao nešto ovako. Zna da sam ga volio više od bilo kojeg drugog trenera ili igrača i da sam ga oduvijek želio na mojoj strani“, kazao je prvi čovjek “kraljevskog kluba“.

Zidane je trener Reala postao u januaru 2016. nakon što je Rafael Benitez dobio otkaz i za manje od dvije i po godine osvojio je jednu špansku, dvije svjetske i tri evropske titule.

Pochettino je znao?!

Španska Marca je odmah objavila kako je Argentinac Mauricio Pochettino prvi favorit za nasljednika legendarnog Francuza.


Zanimljivo, Pochettino je produžio ugovor prošle sedmice s Tottenhamom, ali je to učinio, piše isti izvor, uz klauzulu da se to produženje poništava – ako Real pozove!

Ako se u obzir uzme da Perez s gazdom Tottenhama Levyjem pravi milionske poslove posljednjih godina (Modrića, Bale, a špekuliše se i odlasku Kanea na Bernabeu za basnoslovnu cifru) vrlo vjerovatno će umjesto Francuza na klupu Reala sjesti Argentinac.