Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nakon poraza na bilinom polju

Zildžović pohvalio ambijent u Zenici i čestitao na pobjedi rođaku

zildzovic_arslan

Kapa do poda zeničkoj publici…Daj Bože da su sve utakmice ovakve, ali da je povoljniji rezultat za nas

Čelik je s večerašnjim, minimalnim trijumfom rezultatom 1:0 u zadnjem susretu 24. kola BHT Premijer lige BiH na svom terenu protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja, postao i najuspješniji tim proljetnog dijela sezone.

Zeničani, sada, sa 34 boda i sa pete pozicije gaje nadu da bi do kraja mogli izboriti nastup na evro-sceni, dok Mladost ovog proljeća ima omjer tri poraza te po jednu pobjedu i remi. Time su pokvarili plasman iz jesenjeg dijela, kada su na Bilinom polju slavili protiv Čelika s 3:0, a nakon ovog poraza su osmi na tablici sa 30 bodova.

– Čestitam mom rođaku na klupi Čelika na pobjedi. Fudbal se igra za golove, a Čelik je dao gol. Možda smo mi imali više izglednih prilika, ali zahvaljujući golmanu Bojanu Pavloviću nismo dali gol – kazao je trener gostiju Adnan Zildžović, koji je ponovo, kao i jesenas kada je slavio njegov tim, istakao odličan ambijent na Bilinom polju.

– Kapa do poda zeničkoj publici…Daj Bože da su sve utakmice ovakve, ali da je povoljniji rezultat za nas – podvukao je Zildžović, koji je zahvalio i svojim igračima na dobrom nastupu, ali ih ovog puta nije poslužio rezultat.

Trener Čelika Cihat Arslan istakao je kako je ovo bilo jedno lijepo fudbalsko veče, u kojem je pobijedio fudbal.

– Odigrali smo utakmicu protiv jedne od najjačih ekipa u ligi. Danas je pobjedio fudbal. I da smo izgubili, opet bih isto rekao – istakao je Arslan, koji je napomenuo kako je bilo borbenosti, organizovanih akcija, puno šansi… Svega onog što krasi dobru utakmicu.

– Moji se igrači bore i održava nas samo zajedništvo. Uz to, dobar teren i dobra publika, dali su puno podstreka našim igračima – kazao je Arslan.

On je dodao kako je i publika prepoznala vjeru njegovih igrača u svoje sposobnosti te ih podržala i u večerašnjem meču.