Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nije više trener

Zoran Mamić nakon presude podnio ostavku u Dinamu

zoran-mamic

Nekoliko sati nakon objavljene presude oglasio se i trener Dinama

Vrhovni sud danas je potvrdio nepravomoćnu osuđujuću presudu protiv Zdravka i Zorana Mamića te bivšeg direktora Dinama Damira Vrbanovića.

Zdravko Mamić je sada i pravomoćno osuđen na šest i po godina zatvora, a njegov brat Zoran Mamić, do večeras trener Dinama, odlukom Vrhovnog suda osuđen je na četiri godine i osam mjeseci zatvora. Damiru Vrbanoviću ostala je kazna od tri godine zatvora.

Nakon objavljene presude postavilo se pitanje smije li Zoran Mamić ostati trener Dinama ili po slovu zakona mora iste sekunde napustiti klupu hrvatskog prvaka.

Nekoliko sati nakon objavljene presude oglasio se i trener Dinama.

“Iako se ne osjećam krivim, kako sam već ranije najavio, ako presuda bude pravomoćna ja je prihvaćam kao takvu i podnosim ostavku na mjesto glavnog trenera i sportskog direktora GNK Dinamo. Klubu želim puno sreće i sportskih uspjeha u daljnjem radu”, poručio je Mamić.

Na večeras održanoj sjednici Uprave GNK Dinamo prihvaćena je ostavka dosadašnjeg glavnog trenera i sportskog direktora te je na mjesto glavnog trenera prvog tima imenovan Damir Krznar koji će ujedno obnašati i funkciju sportskog direktora kluba.

Da Mamić nije sam podnio ostavku, Dinamo bi morao s njim raskinuti ugovor prema Zakonu o sportu koji navodi kako niti jedna osoba koja je pravomoćno osuđena na kaznu dužu od šest mjeseci ne može voditi ni organizirati sportska takmičenja ili obavljati stručne poslove u sportu.

Dinamo će za tri dana igrati uzvratnu utakmicu osmine finala Europa lige protiv Tottenham Hotspura, dok u prvenstvu drži prvo mjesto s dva boda više i utakmicom manje od drugog Osijeka.